Ranheim rykket opp etter å ha vunnet tre kvalifiseringsrunder i høst. Even Barli hadde kontrakt med klubben videre, mens Kim Ove Riksvolds kontrakt gikk ut etter sesongen som var.

Nå har kantspilleren fra Verdal signert ny kontrakt med det nye eliteserielaget. En toårskontrakt.

Riksvold gikk til Rosenborg i junioralder, uten å spille høyere enn i andredivisjon. I 2012 gikk turen til Ranheim, hvor han ikke helt klarte å ta nivået i 1. divisjon. Dels på grunn av skader, som har fulgt ham tett gjennom karrieren.

Ned og tok fart

Høsten 2013 gikk han derfor på utlån til Byåsen, en overgang som ble permanent i 2014-sesongen. Før han gjorde et nytt forsøk i Ranheim i 2015.

– Siden det har han ikke sett seg tilbake, fastslår Ranheim på sine nettsider. De siste sesongene har han blitt en viktigere og viktigere bidragsyter på kanten hos de blå og hvite.

Også i fjor hanglet kroppen noe for 24-åringen, som er i samme kull som Jonas Svensson. Men til tross for ryggtrøbbel var han på banen i 24 kamper i 1. divisjon og la en målgivende pasning da Ranheim tok en avgjørende seier mot Sandnes Ulf i kvalifiseringsspillet.

Om han ikke har spilt eliteserie før, så har Kim Ove Riksvold spilt mot eliteseriemotstand. Her fra 2009, da Verdal møtte Vålerenga med blant andre Stefan Strandberg, Morten Berre og Bengt Sæternes på laget. Foto: Kristian Stokdahl

Veteran forlenger også

Ranheim melder samtidig at veteranen Øyvind Storflor har skrevet en ny ettårskontrakt. 38-åringen har masser av eliteserieerfaring fra både Moss, Rosenborg og Strømsgodset - faktisk hele 377 kamper.

Han har også noen få landskamper, men fremfor alt viste han sin ypperste klasse i Champions League for Rosenborg, hvor statistikken på mål og målgivende er ganske unik blant spillerne i RBK i de årene han spilte CL med klubben.

Øyvind Storflor i aksjon for RBK mot Verdal i 2005, hvor han prøver å komme forbi Lasse Sandmo etter å ha passert Stein Ingar Pettersen. Foto: Kristian Stokdahl

P.S. Even Barli vil formodentlig også få sin eliteseriedebut med Ranheim. Keeperen satt på benken i mange kamper for RBK, men nærmere en eliteseriekamp enn da Rune Almenning Jarstein kanskje burde ha blitt utvist for å ha felt Vikings Birkir Bjarnasson alene på veg gjennom på Lerkendal våren 2009 kom han ikke. Jarstein fikk ikke engang gult kort for sklitaklingen, og reddet like godt straffesparket fra Ragnvald Soma, sannsynligvis med Even Barli på litt over hvilepuls på benken.