Tegningene legges frem på et møte den 23. januar.

– Vi er heldige som med fellesskapet i Nessegutten har fått fram flere fotballbaner, bootcamp-anlegg, skiløyper og stier. Likevel handler klubben om menneskene og hvordan vi ønsker at klubben skal være som tilholdssted og aktivitetsarena, sier leder i Sportsklubben Nessegutten, Lars Strøm til Innherred.

For ett år siden arrangerte klubben en samling på samfunnshuset hvor de inviterte sine medlemmer. Temaet var hvordan de sammen kan bidra til inkludering og å se hverandre.

–Vi hadde foredrag om det å ta vare på- og inkludere hverandre. Mange trives veldig godt i klubben, men det er også fare for klikker og gjenger, så vi ville ha økt fokus på det å bry seg. Sørge for å ta med seg naboungen på trening eller gjøre små ting for hverandre, sier han.

Vil ha innspill

Nå inviterer Nessegutten sine medlemmer, som består av barnehager, sanitetsforeningen, seilforeningen, voksenopplæringa, Staup helsehus og flere, til et nytt møte den 23. januar. Da er temaet «Min drømmeklubb». I forkant av møtet har elever ved Nesheim skole laget tegninger og beskrivelser av hvilken plass de ønsker at Nessegutten skal være.

–Vi ønsker å engasjere medlemmene på en litt annen måte enn bare gjennom trening og dugnad. Vi vil at de skal komme med innspill til hva som kan gjøre Nessegutten enda bedre. Vi har begynt å få til mange fysiske arenaer, men vi vil også snakke mer om den møteplassen som klubben skal være, sier Strøm.

Hvordan er engasjementet blant medlemmene?

–Engasjementet er bra, men samfunnstrenden har kanskje blitt mer sånn at vi blir vant til å kjøpe eller bestille det vi skal ha, så vi merker en liten nedgang. Nå vil vi gjerne ha med så mange som mulig, slik at vi får hørt alle sine meninger. Det er også viktig å høre hva barna tenker om klubben og at de får gi sine innspill til hva vi kan gjøre videre, sier lederen.

Godt samarbeid

Klubben jobber etter mottoet sitt som er «Flest mulig – lengst mulig».

–Vi er en breddeklubb som skal legge til rette for at barn og voksne synes det artig å være i aktivitet. Vi har både turn, håndball, ski, amerikansk fotball, fotball og voksentrim, så vi jobber hele tiden for at det skal være mulig å være med på flere aktiviteter, og det er noe vi prøver å legge til rette for.

Nessegutten har også et godt samarbeid med Nesheim skole, blant annet ved at de får bruke deres gymsal på kveldstid, og at skolen får bruke fotballbanen deres på dagtid.

–Snart skal vi også ha et samarbeid om å få flere fysiske aktiviteter inn i SFO. Dette kan gjøre at det blir noen færre hektiske ettermiddager, både for foreldrene og barna. Dette er noe vi skal prøve etter vinterferien, sier han.