Første halvdel av sesongen har ikke vært så god som Verdals damelag i 2. divisjon hadde håpet på. Etter en grei innledning med knepent cuptap mot Byåsen fra divisjonen over og tre jevne kamper som ga fire poeng, hadde det blitt kun ett poeng på seks kamper før Nidelv kom på besøk til Coop Arena lørdag.

Diskusjon om avstanden

Gjestene tok ledelsen på et langskudd midt i andre omgang, og det så ut til å gå mot nok et tap da kaptein Camilla Vollan Myrvold fikk muligheten fra straffemerket på overtid. Eller merke og merke, det finnes nemlig ikke på kunstgressbanen, og dommer Endre Bratberg fra Beitstad brukte i diskusjon med straffesparkeksekutøren og gjestenes keeper Christine Elisabet Skogli «år og dag» på å finne ut hvor det skulle tas fra. Dessuten skulle det også noteres noe på dommerkortet, og Myrvold måtte vente lenge før hun fikk gå frem mot ballen.

– Han snakket om seks og en halv meter. men det skjønte jeg ikke helt. Keeperen ville ha den enda lenger unna, men jeg fikk flyttet den litt nærmere i siste liten, smiler Myrvold.

Oppgaven burde riktignok ikke ha vært så vanskelig, idet straffemerket (12 yards - 10,97 meter - fra målstreken) skal ligge midt mellom femmeteren (6 yards - 5,49 meter) og 16-meteren (18 yards - 16,46 meter).

– Burde vært ti tilleggsminutter

Hun satte i hvert fall ballen sikkert i mål ved stolperota til høyre for keeper, og sørget for et viktig poeng for Verdal. Etter utlikningen kjørte Verdal på for enda en scoring, men det ble med et godt skuddforsøk som ble blokkert til hjørnespark og et par nesten-situasjoner foran keeper. Tilleggstiden ble heller ikke så lang som Verdal-damene ønsket etter det som gikk bort både til straffesparket og alt mulig annet i andre omgang.

– Det skulle vel ha vært ti minutter, og ble bare fire eller noe, men sånn er det. Vi fikk i hvert fall med oss ett poeng, sier kapteinen.

Poenget gjorde svært godt. Ikke bare for tabellens del, men også som en mental oppmuntring før fotballferien.

– Det ene poenget gjør at det blir litt lettere å gå på for fullt igjen til høsten. Men det blir godt med en pause nå, sier hun.

Slitsom vårsesong

Vårsesongen har ikke svart til forventningene. Myrvold har ikke hele forklaringen på det, men trekker frem at mange spillere spiller parallelt på både junior- og seniorlag, noe som både gjør dem slitne og fører til at det er færre folk på trening.

Også i fjor var vårsesongen ganske svak, men da leverte laget utrolig bra utover høsten.

– Vi får satse på samme opplegg i år. Etter ferien skal vi trene godt i tre uker før den første kampen i høst, forteller Myrvold. Den spilles ikke før 15. august, en bortekamp mot Volda. Deretter venter enda en bortekamp mot Sunndal, mens neste hjemmekamp ikke er før 30. august, når Hødd kommer på besøk.