Lørdag ettermiddag ble årets St. Olavslopp avsluttet da lagene ankom mål i Østersund.

- Jeg tror jeg vil trekke fram tre lag. For det første Ekne/Ronglan som presterte veldig godt i løpet og i tillegg stilte med et endagerslag. Og Vinne presterte godt med sine to lag. Også synes jeg det er festlig med Værdalsveitjan, sier Øystein Lunnan på spørsmålet om det var noen lag fra Verdal og Levanger som utmerket seg i årets løp fra Trondheim til Østersund.

To Vinne-lag

Vinne IL stilte med to lag. Førstelaget var et toppet lag som presterte svært godt og til slutt endte på 14. plass blant klubblagene. Vinne sitt andrelag endte på 28. plass.

- Det har egentlig gått veldig bra for begge lagene i år, og for førstelaget har det gått svært bra. Vi er storfornøyde. Det har gått knirkefritt og over all forventning, forteller en glad Per Arne Urland, som er lagleder for Vinne-lagene.

På de to Vinne-lagene var det med løpere fra 12 til 62 år. Urland påpeker at det aller viktigste er å aktivisere flest mulig i forbindelse med loppet.

- Vi vil at så mange som mulig skal løpe, det er det viktigste for oss. Den sosiale biten og det å få aktivisere mange og få med mange på treninger er det som er bra. Vi har hatt to faste treninger i uka siden i vinter, så det er viktig å få folk i trening og få med så mange som mulig, sier Urland.

Stiller to lag neste år

Vinne-lagene la også vekt på å få til sosiale sammenkomster underveis i loppet, og Urland garanterer at de stiller med to lag også neste år.

- Det er helt sikkert. Det virker som alle har fått en god opplevelse, og da blir folk med videre. Og alle som vil skal få være med hos oss, påpeker laglederen, som takker alle medhjelperne som har hjulpet til med å frakte løpere og utstyr underveis i løpet.

- Uten dem hadde vi ikke klart å stille to lag, sier han.

Fire klasser

St Olavsloppet består av fire klasser, som ifølge arrangøren er mer eller mindre likestilte. Den åpne klassen er for alle lag uavhengig av kjønn og klubbtilhørighet. Den ble vunnet av laget Malm/Selsbakk IF. Her kom Ekne/Ronglan på 7. plass, ganske nøyaktig fire timer bak vinnerlaget.

I åpen klubb-klasse er det idrettslag som melder seg på, og de kan løpe både med damer og herrer. Her var det Strindheim som vant, i år som i fjor.

- Det var ikke spennende i år. De var langt forbi, sier Lunnan om Strindheims seier.

I fjor vant de derimot med bare noen sekunder over Skogn IL, som ikke stilte med elitelaget i år.

Den åpne dameklassen ble vunnet av Selbu&Tydal Løperteam, mens damenes klubb-klasse ble vunnet av Namdal løpeklubb.

Fullstendige resultatlister kan ses på arrangementets hjemmesider.

- Det er ikke feil å si at arrangementet ble preget av uhellet i Sul, da en trailer kom på feil plass, fikk problemer med clutchen og stoppet alt i en time. Men i ettertid ser vi at det bare er en parentes, selv om det preger arrangementet litt. Bortsett fra det har arrangementet gått bra. Det var en bil som kjørte inn i en bil foran seg i Åsen første dag. Også er det to-tre personer som har kollapset og måtte få hjelp til å komme seg igjen, men det har ikke vært noe verre enn det, forteller Lunnan.