Thomas Hårberg er debutant i rallycross i år, men ambisjonen på forhånd var likevel å klare medalje i NM sammenlagt. Han drømte sågar om å gå helt til topps.

– Det er der vi satser. Det hadde vært artig å stå øverst når vi er ferdig, men topp tre hadde også vært artig. Men det er med mange gode og en jevn klasse, så det er bare tideler som skiller de fem beste i hvert løp, sa Hårberg, som svarte slik til Innherreds Folkeblad Verdalingen i slutten av april på spørsmålet om hvordan han anså mulighetene for å klare gull sammenlagt:

– Da er du avhengig av at alt fungerer. Bilen må fungere til hvert løp og vi må unngå alt av tull. Muligheten er der, det tror jeg nok, men målet er topp tre-plassering. Men jeg har uten tvil en av de beste bilene, smiler Hårberg.

Superbilen, som lokalavisa skrev om samtidig, er en Citroën Saxo med 220 hestekrefter som tar bilen 0-100 på 4,5 sekunder.

Den første runden på Grenland vant han, mens den andre på Lånkebanen ble avlyst etter først en stygg rundvelt, og deretter hjertestans i depotet for en i teamet til NMK Trøgstad.

Denne helgen har det vært NM-runde på Bollandsmoen i regi av NMK Melhus. Thomas Hårberg sikret seg nok en seier, men ikke uten tøff motstand. Etter en god førsterunde, ramlet han helt ned på fjerdeplass etter den andre. Men så begynte han å avansere igjen, og før den siste runden hadde han sammen med Espen Isaksætre skilt seg litt ut i finalefeltet. Sekundet han var bak sin argeste utfordrer tok han inn, og i mål var Thomas Hårberg 0,919 sekunder foran ham.