21 år gamle Anders Nygaard har 35 kamper i andredivisjon med Birkebeineren og Tønsberg, og åtte scoringer fra sin midtbaneposisjon. I år har han vært fast inventar på Tønsberg-laget som har vunnet samtlige tolv kamper i 3. divisjon, og scoret fem mål.

– Joda, jeg har da vel litt teft for å score, sier Nygaard når Innherred.no tar kontakt for å sjekke hvor aktuelt det er med en overgang til Verdal fra høsten av.

Ranheim og Strindheim

I Tønsbergs Blad i dag nevnes nemlig Verdal som en av klubbene som har forhørt seg med midtbanespilleren i forbindelse med at han drar til Trondheim for å studere.

– I utgangspunktet har jeg litt høyere ambisjoner enn å spille i tredjedivisjon. Jeg har forhørt meg med Strindheim og håper å få en treningsuke med Ranheim, men Verdal tok kontakt, og da vil jeg høre på hva de har å si også.

Verdal-trener Jann Rindsem forteller at han kjenner godt til Nygaard fra sin tid på Østlandet.

– Han har mye andredivisjonserfaring, og er en klassespiller på midtbanen. Uansett er det ikke noe vi tenker mye på. Vi har mer enn gode nok spillere fra før, men vil han til oss så er det selvsagt interessant, sier Rindsem.

Trent med toppklubber

Nygaard trente med Strømsgodset sommeren 2013, året hvor han hadde sitt store gjennombrudd i Oddsenligaen med fem mål på 25 kamper for FK Tønsberg. Samme høst var han nær kontrakt med Sandefjord, en klubb han hospiterte med i fjor. I fjor høst trente han en del med Mjøndalen. Han har også en karriere på si for futsal-laget FC Smyg. Der er han toppscorer.

Den lovende midtbanespilleren som fylte 21 år 7. mars, er 194cm høy og noen og sytti kilo tung. Opprinnelig er han fra Tolvsrød, cirka fem kilometer utenfor Tønsberg sentrum.

– Tønsberg er en flott by, og det er veldig profesjonelt alt som foregår i FK Tønsberg. Det er ikke med lett hjerte jeg forlater klubben, men det er så mange gode spillere her at jeg tror de skal klare å ro i land opprykket ganske greit, sier han.

Planen er å studere pedagogikk i Trondheim, og «prøve noe nytt» utenfor trygge Tønsberg.

Stiller høye krav

– Hva vet du om Verdal?

– Egentlig ingenting, annet enn at Jonas Svensson er derfra. Jeg ser på tabellen at de har tøff konkurranse om opprykket, men jeg er blitt fortalt at det en ambisiøs satsing der nå. Det må det i hvert fall være hvis det skal være aktuelt. Det er helt uaktuelt å spille i tredjedivisjon hvis det ikke er et profesjonelt opplegg.

– Hvor stor er sjansen for at du kommer hit da?

– Det er vanskelig å si. Jeg håper å få muligheten på høyere nivå, men i fotball vet man aldri, sier Anders Nygaard til Innherred.no.

Han spiller antakelig sin nest siste eller siste kamp for sin nåværende klubb mot Mjøndalen2 til helgen. Kanskje får han også med seg toppoppgjøret mot Lommedalen, som innleder høstsesongen i begynnelsen av august.

Lagkompis Jørgen Bjerve i FK Tønsberg reiser også til Trondheim for å studere, og har ifølge Tønsbergs Blad vært i kontakt med flere trondheimsklubber.

SJEKK OGSÅ: FK Tønsbergs hjemmeside