Det var i en bortekamp mot Kolvereid for snart to uker siden at midtbanespiller Solberg gikk inn i en takling og fikk sparket kneskålen ut av ledd.

- Det er det verste jeg har vært med på. Det gjorde veldig vondt, men heldigvis fikk jeg smertestillende, forteller han.

Hellet i uhellet var nemlig at en av tilskuerne på kampen var sykepleier og fikk gitt Solberg smertestillende. Innen kort tid var også en sykebil ankommet banen og fikk gitt Solberg morfinsprøyter.

- På sykehuset ble jeg lagt i narkose, så da slappet musklene av og kneskålen skled inn av seg selv, forklarer Solberg.

Velger lag og bytter spillere

Den stygge skaden fører til at Solberg hverken kan spille i Storsjøcupen eller Skaw Cup denne sommeren. I stedet har altså 16-åringen fått ansvaret med å plukke ut laget og styre byttene underveis i kampene i Østersund.

- Det er en annen som står for teamtalken og oppvarmingen. Men jeg kjenner laget bedre, og vet hvilke posisjoner spillerne spiller og hvor de er gode, forteller 16-åringen.

Solberg innrømmer at han aller helst skulle spilt ute på midtbanen selv, men på en annen side har han hatt suksess i sin ferske trenerkarriere. I de fire gruppespillskampene endte laget med to seiere, en uavgjort og et tap, og er dermed klare for A-sluttspillet.

- Jeg kjenner guttene godt og vi har hatt en plan for hvordan vi skal spille i cupen. Vi har med et stort lag, og siden vi har bestemt at alle skal få spille er det en utfordring at alle får riktig spilletid. Så det blir noen improviserte posisjoner, forteller Solberg.

FM i virkeligheten

Olve Haugdahl Solberg spiller det populære PC-spillet Football Manager, hvor man tar over som manager for et lag og setter opp både taktikk og plukker ut spillere.

- Nå får jeg endelig utfylt taktikkene fra FM i virkeligheten, gliser 16-åringen.

- Men det er mer spennende å være trener i virkeligheten. Jeg synes guttene har vært veldig positive, og selv om noen har blitt satt litt ut av posisjon har de reagert positivt, sier han.

De fire spillerne Isak Granås, Jacob Busch, Tobias Løvaas og Emil Johannessen er i alle fall fornøyd med trenerjobben som lagkameraten har gjort så langt.

- Han er flink. Han organiserer bra og tar ansvar. Han setter opp laget slik han mener det er best for oss, og fordeler spilletiden rettferdig. Også respekterer han oss og valgene vi gjør, forteller de fire spillerne, som sier at Solberg også har respekt i spillergruppen, selv om han er svært ung til å trene et 16-årslag.

- Ja, han kjenner alle. Han er jo også kaptein på førstelaget når han spiller, så han har en ledertype i seg, forteller spillerne.

Møter Heimdal på fredag

Fredag fortsetter turneringen med A-sluttspill for 16-årslaget. Sverre møter Heimdal i 16-delsfinalen.

- Jeg ser på det som en bonus å gå videre til A-sluttspillet. Men om vi gir hundre prosent har vi sjanse til å gå langt, sa Solberg torsdag formiddag.

Selv regner han med å være spilleklar til høstsesongen starter opp, og har først og fremst fokus på å komme tilbake i spill selv. Men han medgir at trenergjerningen er noe som kan friste til gjentakelse.

- Ja, jeg kan godt tenke meg det. Vi får se. Jeg har ingen planer, men dette er absolutt noe jeg liker å gjøre, sier Solberg, som nok er blant turneringens yngste trenere.