Ifølge Adresseavisen tirsdag, har LFK bare hatt full tropp i en tredjedel av seriekampene til nå i år. Sist gang var mot Brann i slutten av mai.

– Vi har hatt et par slagskader og sykdom vi ikke kan gardere oss mot, men også veldig mange belastningsskader, konstaterer trener Andreas Holmberg overfor avisa.

Medisinsk støtte

Etter kampen mot Ranheim ga eks-LFKer Vegard Voll Moan-matta det glatte lag, først og fremst fordi den ikke var vannet.

Men selve dekket ble lagt tilbake i 2010, og begynner i kunstgress-sammenheng å bli gammelt.

– Det er ikke tvil om at den er hard, og vi føler det er grunn til skepsis rundt underlaget, sier medisinsk ansvarlig Raymond Brønn til Adresseavisen.

Riktignok er det vanskelig å dokumentere en sammenheng, men Brønn påpeker at belastningsskader på bekken, hofter, ankler og akillessener ofte er knyttet til underlag.

Klager ikke på kommunen

Klubben må innse at det finnes flere andre kunstgressbaner i Levanger som holder høyre standard, men vil ikke flytte treningene vekk fra Moan. Daglig leder Hroar Stjernen vil ikke klandre kommunen, som eier Moan fritidspark.

– Vi skulle naturligvis ønsket oss en bedre bane, men samtidig har kommunen vært en viktig støttespiller slik at vi i det hele tatt kan spille hjemmekamper i 1. divisjon. De har kostet på anlegget over to millioner kroner. Vi må tenke på det vi kan gjøre noe med, fremhever han.

Det finnes også planer om å bytte dekke og ordne vanningsanlegg på Moan.