Søndag var en av årets sjeldne sommerdager i Trøndelag, og den benyttet Sindre Stiklestad til å ta et bad på den beste badeplassen i Lundselva. Men ikke med et hvilket som helst hopp ut i kulpen.

– Jeg var ute på en treningstur på rulleski, og på veg tilbake kom to kompiser som overnatter på gården meg i møte på sykkel. Vi fikk lyst til å ta en dukkert, og dro dit vi pleier å bade. Så var det bare en vill idé som dukket opp, om å ta et skihopp uti, forteller Stiklestad til Innherred.no.

Måtte være bom

Avisa har fått lov til å gjengi videosnutten han la ut på sin Instagram-konto @sindrestikles av hoppet.

Frode Aas Strandvik filmet det hele, mens Ludvig Østerås Bøgseth fikk jobben med å være bom. De er gamle skikompiser av Stiklestad fra videregående, som begge har trappet ned toppsatsingen. Selv har Sindre Stiklestad endelig fått være frisk igjen over lengre tid, og mener formen kanskje er bedre enn noen gang.

Har ambisjoner

Sykdom i hele fjor høst og utover tidligvinteren gjorde at han stod over alle distanserennene under NM på Røros, og kun deltok i sprinten. Litt som forventet var han et godt stykke unna avansement der, men med ny motivasjon og godt treningsgrunnlag er målet å ta steget opp blant de beste på sikt.

– Jeg satser for fullt. Det er i sprint jeg har lyktes best i litt eldre alder, så det er naturlig å tro at det er der jeg har størst sjanser, sier Stiklestad.

16-16,5-17

En karriere i hoppbakken blir det nok neppe, selv om hoppet i Lundselva må være bakkerekord. Landingen ble, kanskje skal man si heldigvis, ganske dyp, og stilkarakterene burde vel bli noe ala temperaturen i vannet.

– Det var ikke kjempevarmt, men 16-17 grader kanskje, mener leksdalshopperen.

Og kopisene Strandvik og Bøgseth, de hoppet i elva de også, dog i mer vanlige former.