Marius Helmersen (23) fra Levanger og Tommy Sellæg (25) fra Verdal skal den kommende helga kjøre den tredje runden i europamesterskapet for extreme enduro - en motorsykkelsport som går gjennom knallhardt terreng og ulike hinder. Løpet som arrangeres denne uken i svenske Örebro er den tredje av fem EM-runder totalt, men innherredguttenes første runde i mesterskapet for sesongen. Det vil bety at begge skal slite med å få en solid plassering sammenlagt, men de håper likevel på å kunne gjøre sterke prestasjoner i nabolandet.

– Begge har mål om EM-poeng, og da må vi bli blant topp 20, forteller Marius Helmersen over telefon torsdag formiddag, dagen før fredagens kvalifiseringsrunde. Lørdag går hovedløpet, som varer opp til fem timer, og med 104 påmeldte deltakere i år.

Levanger vs. Verdal

Guttene deltok på det samme løpet i fjor også. Det endte med 26. plass for Tommy og 31. plass for Marius, som også måtte bryte løpet med magesmerter.

– Vi ønsker å ta det litt høyere i år. For min egen del tror jeg at jeg kan nå topp 20 så lenge jeg kjører hele løpet. I fjor hadde vi i hvert fall ikkei nærheten av samme treningsmengde og alvor som i år, sier Helmersen.

– Blir det levangsbyggen eller verdalingen som gjør det best i år da?

– Hehe. Vi er gode kompiser, men på banen er vi harde konkurrenter. Vi vil vel gjerne prestere best begge to. Men jeg håper selvsagt veldig på at det går min veg, svarer Helmersen, som har faktisk nå har bosatt seg i nabokommunen etter oppveksten i Levanger. Han har også et lite ess i ermet: Det er nemlig selveste Pål Anders Ullevålseter, første nordmann til å fullføre rally Dakar, som er treneren hans på landslaget og under EM-runden.

Skal til VM i september

Dette blir uansett den eneste av de fem løpene i mesterskapet Sellæg og Helmersen er med på i år.

Men, etter helgas EM kan Helmersen begynne å se frem mot et annet høydepunkt, nemlig verdensmesterskapet for landslag i september, som arrangeres i Slovakia.

– Jeg hadde tenkt å bli med på enda en EM-runde, men på grunn av alle kostnadene må jeg prioritere VM.

– Hvilke kostnader snakker vi om?

– Altså, en EM-runde koster totalt mellom 30- og 60 000 kroner, og VM vil koste mellom 80- og 100 000. Da sier det seg selv at jeg ikke kan bli med på begge, svarer Marius, som også har planer om å kjøre et fullt europamesterskap neste sesong.