Braaten ble hentet til Levanger foran denne sesongen for å score mål. Men tidligere i år har han slitt mye med skader, og sto bare med én scoring før søndagens kamp. Der scoret han derimot de to første målene og ordnet et straffespark. Braaten forteller at han ikke kjenner noe til skaden lenger, og at han er i god fysisk form.

- Har løpt som en tulling

- Jeg har løpt som en tulling i ferien oppe i Nord-Norge, så pusten er bra. Også fikk jeg pirket inn noen mål også, så det var godt, smilte han etter kampen.

- Jeg håper å kunne bidra med mål. I dag bidro jeg med to mål og et straffespark. Jeg holder ikke det snittet ut sesongen, men jeg må gjøre det så ofte som mulig. Vi har heldigvis flere offensive spillere som scorer mål, så sammen skal vi nok få til en fin høst her, sier Braaten.

Andreas Holmberg sa tidligere denne uken at drømmen er å finne en spiss som kan score 10-15 mål denne høsten.

- Kan den spissen være deg, Braaten?

- 10-15 mål på 15 kamper er mye. Men det var en god start. Holder jeg snittet her blir det 30 mål. Det går jo ikke, men jeg skal prøve. Jeg håper å bikke tosifret før vi er ferdig med sesongen, og nå har jeg tre. 7 mål på 14 kamper betyr et mål annenhver kamp, og det må være godkjent. Men det viktigste er at vi vinner, sier nordlendingen som tidligere har spilt i blant annet Tromsø, Bodø/Glimt og Lokeren.

- Gjerne reprise av forrige høst

Søndagens kamp var høstsesongens første, og LFK er avhengig av gode resultater utover høsten for å berge plassen i 1. divisjon. Da kan det bli gull verdt at en spiller som Vegard Braaten ser ut til å ha funnet veien til nettmaskene.

LFK-trener Andreas Holmberg gledet seg over de tre viktige poengene som fører Levanger ett hakk opp på tabellen, og bare ett poeng unna sikker plass.

- Vi vil gjerne gjøre en reprise av forrige høst. Da tapte vi ingen kamper. Neida, men vi ville ha en god start på høsten og begynne å ta trepoengere, og ingenting er bedre enn å gjøre det hjemme mot et ærerikt lag som Fredrikstad. Vi et er pyttelag sammenlignet med dem, og jeg synes vi vinner fortjent i dag. Så det kjennes bra, sa en fornøyd Holmberg, som også gledet seg over at Braaten ser ut til å være i gang igjen.

- Braaten er en målscorer, og dem gjelder det å gå i gang for å ha selvtillit. I dag gjorde han to mål, og det er bra, sier Holmberg om den skadeforfulgte spissen.