Torsdag kveld går et av de faste sportsinnslagene under årets martna av stabelen i sentrumsgatene. Totalt 39 lag har meldt sin ankomst til årets utgave av Levangerstafetten.

– Det er cirka det nivået vi har vært på de siste årene, med rundt 40 lag. Konjukturene i friidretten påvirker også deltakelsen, sier løpsleder Hans Vist, og tilføyer:

– Frol og Verdal er godt representert. I tillegg er det lag fra Ekne, OK Skøynar, Markabygda og Selbu. Påmeldingsfristen gikk ut i går, men vi tar fortsatt mot etternølere.

NM-kollisjon

Stafetten har fortsatt en utfordring med å fylle opp klassene med eldre ungdommer. I tillegg er det NM for seniorer i Haugesund til helgen.

– I klassen G 15-17 har vi ingen lag, dessverre, men på jentesiden er det fem lag i denne klassen. Steinkjer drar med hele 12 utøvere til NM i helgen, så de skarpeste har reist dit. Da har de også få igjen på det nivået, forteller Vist.

Nytt startområde

Torsdag kveld blir det uansett en durabelig folkefest for deltakerne. Løypen er i år lagt om litt, slik at starten er flyttet opp på høyde med Stakset Sport i Håkongata. Deretter skal løperne løpe opp mot Sykehuset gjennom den nye Stadionparken og tilbake igjen.

– Vi har kuttet ut Kirkegata og får en løype som er mye enklere å håndtere sikkerhetsmessig. Det var en utfordring tidligere år, selv om det har gått bra, og nå blir det enklere for oss som arrangør.

- Skøy

Etter at Levangerstafetten ble en del av det offisielle martnasprogrammet har folk også begynt å strømme til arrangementet. En suksess, som motiverer også løperne som deltar.

– Da jeg startet i friidrettsmiljøet for 11-12 år siden var stafetten på en helt ordinær dato, og det var ikke mange der bortsett fra dem som sprang selv. Nå har vi fått det som en del av programmet til martnan og mange martnasfolk stopper gjerne opp og ser på stafetten. Det er skøy at det blir litt liv omkring det, særlig for de minste, sier Vist.

Den yngste klassen er en miks-klasse for barn i alderen 8-10 år. Den starter klokken 18.30 torsdag kveld. Deretter går det slag i slag utover kvelden.