Verdal har to G 16 og ett G 19-lag i Norway Cup. Alle tre var i går formiddag klare for A-sluttspillet. Det etter tidvis å ha imponert på ujevne baner på Ekebergsletta.

De aller fleste lagene som møtte verdalingene i gruppespillet kom til kort. Førstelaget i G 16-klassen som trenes av Bjørn Engelin som har mange gode Norway Cup-minner som spiller, vant alle sine tre innledende kamper. Gode lag som Herd og Bærum var blant de som kom til kort da Håvard Fossland og de andre sto på motsatt banehalvdel. To firemålsseire ble det også på 1999-årgangen som har gjort det bra i flere store turneringer de siste årene. I Storsjöcupen har de blant annet vært i finaler.

- Vi er først og fremst her for å ha det artig. Samtidig har vi ambisjoner om å gjøre det bra. Det er umulig å si hvor langt vi kan komme. Det kan faktisk være slutt allerede i den første sluttspillkampen selv om vi har gjort det bra i de innledende kampene, sa guttene som håper å komme lengst mulig.

De hadde ambisjoner om at det skulle bli kamper både onsdag og torsdag da gruppespillet gikk mot slutten. I så fall vil det indikere at de har gjort det veldig bra. Engelin kunne hatt en bredere tropp og et bedre mannskap dersom han hadde hatt alle 16-åringene tilgjengelig. Tre av de beste 1999-modellene er imidlertid flyttet opp på G 19-laget i Norway Cup. Det fordi de som har det sportslige ansvaret mener det er best både for spillernes utvikling og klubben. Vurderingene er gjort med tanke på hva som er best for spillerens utvikling.

I tillegg til Verdal sine tre guttelag, er både Vinne og Vuku representert i J16-klassen. De to jentelagene er også med videre i A-sluttspill, og du kan følge deres ferd gjennom Norway Cup videre både på innherred.no og i papiravisa.