Onsdag måtte mange av de godt og vel 1600 lagene som deltar i Norway Cup si takk for seg. To av de fem lokale lagene ble også slått ut da det begynte å dra seg til i verdens aller største fotballturnering.

Tre igjen

Det mest gledelige er imidlertid at det fortsatt er tre lag igjen når torsdagens sluttspillkamper sparkes i gang. Både Vinne-jentene som kanskje har vært den største positive overraskelsen så langt, og Verdals G 16 og G 19-lag kunne gå til sengs onsdag kveld å vite at det var flere kamper i vente. Spillerne på de tre lagene var innforståtte med at det nå bare er gode lag igjen i Norway Cup.

- Stemningen i troppen har vært god gjennom hele turnering. De gode sportslige prestasjonene har naturligvis satt en ekstra spiss på Oslo-oppholdet. Så langt har jenten hatt den gode og viktige egenskapen det er å avgjøre tette og jevne kamper til sin fordel. Vinne har fremstått som et bedre lag her nede enn i den hjemlige serien, sa Therese Skei etter at laget vant 16-delsfinalen.

Ida ble sentral

Hun er en av tre trenere for de unge tenåringsjentene som virkelig har levert så langt i Norway Cup. Spenningsnivået i Vinne-leiren var høyt da de løp ut på banen for å møte Korsvoll. Det skulle vise seg at Oslo-klubben fikk det tøt i møtet med et av de beste nordtrønderske sjuerlagene på dette alderstrinnet. Ida Bakkan skulle vise seg å bli svært så sentral i den første sluttspillkampen.

Bakkan både satte et frispark direkte i mål og var involvert i mange andre avgjørende situasjoner. Ida scoret også på straffesparket som laget fikk tildelt. På samme måte som hun gjorde forarbeidet da Sofie Skjei Buran satte inn Vinnes tredje mål for dagen. Jentene som så langt i turneringen står med tre seire og en uavgjort, skal møte et bra Hødd-lag i torsdagens åttendelsfinale.

Mye kriging

To av Verdals tre lag henger fortsatt med i A-sluttspillet. Det til tross for at nåløyet har blitt mye trangere ettersom de aller fleste lagene i G 19 og G 16-klassen nå er uslått. G 16-lagets 32-delsfinale mot Kolbotn ble en jevn og spennende affære som verdalingene til slutt vant 3-2. De satte inn det avgjørende målet på straffespark fem minutter før full tid.

- Det ble mye kriging på vanskelig underlag i dette oppgjøret. Derfor er vi ekstra godt fornøyde med at vi klarte å avgjøre denne kampen til vår fordel. Kolbotn utlignet vår 2-1-ledelse og skapte ny spenning, sa Verdals-lederne etter at Aleksander Valbekmo, Aleksander Rahming og Lars Henrik Vaterholm hadde scoret hvert sitt mål. Heming er motstander i 16-delsfinalen.

Møter Kurdistan

Erlend Røstad ble den store helten da Verdals G 19-lag avanserte på bekostning av Ready i 32-delsfinalen. Det ble måtte såkalt «golden goal» til for å få kåret en vinner i det oppgjøret. Verdals-guttene jobbet hardt både i den ordinære spilletiden og spilleforlengelsen. De fikk lønn for strevet da Røstad scoret og sørget for videre avansement. I 16-delsfinalen venter FC Kurdistan.