Verdal starter opp høstsesongen med kamp mot Charlottenlund på lørdag.

– Jeg ser for meg at det blir en høstsesong som kanskje blir den mest interessante på mange år i Verdal. Nå har vi virkelig muligheten til å bli med helt i toppen, og jeg har stor tro på at vi skal være med helt ut og kjempe om opprykket, selv om vi har et dag-til-dag-fokus hele veien. Vi må ha fokus på det vi gjør på treningsfeltet hver dag og i kamp, så har vi stor tro på at kvaliteten i gruppa er såpass bra at vi skal være med helt ut, forteller Verdal-trener Jann Rindsem.

Verdal hadde en god vårsesong og ligger på 2. plass i 3. divisjon ved halvspilt sesong. Det er ett poeng opp til Sverresborg som leder, og ett poeng ned til Rosenborg-2 på tredjeplass. Lørdag sparkes høstsesongen i gang når Verdal møter Charlottenlund på bortebane.

Må være tålmodig

Jeg tror det blir en kamp som blir veldig lik den første kampen i vår der vi må være tålmodige. Vi må være tålmodige i forhold til motspillet og det å gjøre ting skikkelig. Charlottenlund er et rutinert lag med spillere så har vært høyt oppe, men i vår sloknet de litt utover i andre omgang. Vi må bare male på, kjøre tempo, følge kampplanen og være tålmodige, sier Rindsem.Han mener laget har hatt en god sommer og er i god rute foran høstsesongen.

– Det virker som det er mye energi i gutta og at de er optimistiske for det som skal skje i høst, sier Rindsem.

Ønsker forsterkninger

På skadefronten er det fremdeles syv spillere som er utilgjengelige, og Nils Stein Strøm har flyttet hjem og skal ikke spille for Verdal. Ifølge Tor Ove Nesset ønsker Verdal å hente inn to forsterkninger, og klubben har fire-fem aktuelle spillere i kikkerten. En av disse er LFK-spiller Tobias Luvenberg, som blant annet spilte for Verdal i mandagens treningskamp mot Stjørdals-Blink. Ifølge Trønder-Avisa signerte svensken for verdalingene fredag formiddag, og kommer til klubben på lån etter Brann-kampen mandag.

Også Surnadal-spiller Bjørnar Dalsegg Sæter spilte for Verdal i treningskampen mot Stjørdals-Blink. Han skal studere på HiNT fra høsten av, men ingenting er foreløpig avklart mellom han og Verdal.

– Vi har en veldig bra balanse nå med 80-90 % spillere som har gått gradene i Verdal og 10-20 % eksterne spillere. Det er pluss-pluss i forhold til kvaliteten på laget og spillerutviklingen. Det er en realitet at vi har blitt en attraktiv klubb, sier han.