Levanger vant 4-1 over Brann i vårens kamp på Moan. Men som forventet ble det langt tøffere da lagene møttes på Brann Stadion mandag kveld.

1. omgang

Spillemessig var Brann det førende laget i hele første omgang, og LFK la seg lavt og kompakte fra start av. Branns første store sjanse kom etter 23 minutter, da et fint angrep sendte Erik Huseklepp alene med keeper Ola Rygg. Den tidligere landslagsvingen skjøt på første touch, men en god reaksjonsredning av Rygg fikk sendt ballen i stolpen og ut til corner. Omtrent syv minutter senere forsøkte Amin Nouri seg med et langskudd, men ballen gikk rett på LFK-keeper Rygg.

Ellers skapte ingen av lagene de store sjansene, selv om Brann førte det meste av spillet. Et utålmodig Brann-publikum ga klar beskjed om sin misnøye de gangene hjemmelaget brukte for lang tid i angrep og spilte ballen bakover i banen. Rett før pause forsøkte Ørjan Hopen seg på et frispark, men avslutningen gikk rett på Piotr Leciejewski.

Dermed gikk lagene til pause på 0-0.

2. omgang

Også 2. omgang startet med et klart spillemessig overtak for hjemmelaget, og i starten av omgangen produserte de også flere store sjanser. Etter 60 minutter fikk Fredrik Haugen heade upresset fra omtrent ti meter, men midtbanespilleren traff dårlig og ballen gikk noen meter til siden for mål. Etter litt over en times spill la Brann over til 3-5-2, begynte å slå mer langt for å bryte ned LFKs forsvar.

Etter 68 minutter spill fikk LFK sine første, små sjanser i omgangen. Først forsøkte Andreas Peterson seg fra 20 meter men skuddet ble blokkert av en forsvarer og gikk ut til corner. På den påfølgende corneren dro Hopen seg innover og fyrte av et skudd fra skrått hold, men skuddet gikk noen meter utenfor.

Etter 74 minutter fikk Brann hull på byllen, da nevnte Karadas kom alene med Rygg. Denne gangen måtte Rygg kapitulere, og Brann gikk opp i ledelsen 1-0. Brann skapte flere sjanser etter ledermålet. Blant annet fikk Haugen stå alene fra syv meter, men en fantastisk redning av Rygg forhindret tomålsledelse for rødtrøyene.

Levanger maktet aldri å sette inn noen sluttspurt, og tapte dermed kampen 1-0.

Ett poeng til trygg plass

Etter mandagens tap ligger Levanger på 13. plass. Det er to poeng opp til Fredrikstad på 12. plassen som betyr forlenget tilværelse i 1. divisjon.

Det var 7907 betalende tilskuere på Brann Stadion i søndagens kamp. Levanger spiller ny kamp allerede på søndag. Da tar de imot Jerv på Moan.