15. august er det atter klart for traktorpulling på Nossum. Konkurransen blir som i fjor, med norske og svenske deltakere.

– Vi har påmeldte fra Sundsvall i Sverige til Oppdal i Sør-Trøndelag. Så langt er det seks traktorer fra Sverige, og totalt regner jeg med at det vil bli cirka 30 startende, sier Morten Okkenhaug Haug.

Traktorpullingen går ut på å trekke en spesialbygget belastningsvogn 100 meter med traktor på kortest mulig tid. Vognen er designet slik at belastningen blir større etter hvert som den trekkes fremover.

Utstilling og kastekonkurranse

Foruten traktorpullingen er det 14 firma med utstilling til stede, bygdeungdomslaget skal arrangere motorsagkonkurranse og det blir Nossum-mesterskap i hesteskokasting.

– Ekotuning Midt-Norge kommer med dynamometer, slik at alle som vil kan komme til Nossum og teste effekten på traktoren sin, forteller Haug.

Firmaene som har utstilling er Kvam Agentur, H-Sport, A.K.Maskin, UMAS AS, Trøndelag Diesel, Visma Services Norge as, Avd 69600 Levanger, Felleskjøpet, Toyota, Bylund Bil, Brenne dekk, Bygdeungdomslaget, Ekotuning, Landtmannen og Eik Maskin.

Tilskuere på plass

De første tilskuerne har allerede ankommet. To campingbiler fra England er på plass.

– Engelskmennene har vært og sett på to konkurranser i Sverige før de nå har tatt turen til Levanger for å få med seg konkurransen her, forteller Morten Okkenhaug Haug.

Barn under 12 år kommer for øvrig inn gratis på arrangementet.