I år går arrangementet av stabelen for åttende år på rad.

– Det var Kjell Stokkan som tok initiativ til arrangementet i samarbeid med Aasen sparebank, forteller nyvalgt leder i IL Aasguten skiavdeling, Jostein Øien,

440 meter i været

Stokkvola opp har i alle år hatt rundt 80-100 deltakere. Nå håper Øien at påmeldingen tar seg opp.

– Vi skulle gjerne hatt flere deltakere. Til nå er det 20 påmeldte, men vi regner med det blir det samme antallet som årene før, det vil si opp mot 100 deltakere, sier Øien.

Selv om løypa er relativt hard, med en stigning på 440 høydemeter, mener arrangøren at det er gjennomførbart for de aller fleste.

– Starten går som alltid fra Duun industrier i Åsen sentrum. Derifra er det 8,2 kilometer sykling opp til Møssingdalen skisenter. Siste etappe er løping i 2,1 kilometer på stien opp mot toppen av Stokkvola. Det er helt klart ei tøff utfordring, men alle som har vært med mener det er en fin tur, forteller Øien.

Tre år gammel løyperekord

Martin Hammer fra Ekne har fortsatt løyperekorden på 30 minutter og 30 sekunder fra 2012. Foreløpig er det ingen klare utfordrere til den tiden på påmeldingslista. Den første påmeldingsfristen gikk ut på torsdag, men det er mulig å melde seg på helt fra til start ifølge Øien.

– Påmelingen stenger en time før starten som går klokka 18 tirsdag kveld. Mosjonistene starter først. Deretter deltakerne i konkurranseklassen en halvtime etter.

Det arrangeres også et eget knøtteduatlon med start fra veibommen litt lengre opp mot fjellet.

– Målgruppen for knøtteduatlonet er fra seks til tolv år. De starter på fjellet og sykler 2,1 kilometer, like langt som de andre skal løpe eller gå opp mot toppen.

Premie til alle

Øien krysser fingrene for at værgudene har spart litt godvær til over helga og lokker med premier til alle som gjennomfører konkurransen.

– Det blir premier til alle. Og vi håper selvsagt på godvær. Det har mye å si, både for deltakere og publikum. Nytt av året er at vi har speakertjeneste ved skihytta. De kommuniserer med toppen og kan dermed rapportere underveis i løpet om hvem som leder. Etter løpet blir det premieutdeling og åpen kiosk med mat og drikke i skihytta.