Kampen mot Viking i går var nummer 40 i rekken av offisielle RBK-kamper i år, og Svensson har vært på banen i alle. Unngår han skader, at trener RBK-trener Kåre Ingebrigtsen vraker/hviler ham og et tredje gule kort i serien før serieavslutningen, kan han ende opp med å spille 51 offisielle kamper i år. Så mange kamper har aldri et norsk lag spilt tidligere, og naturligvis heller ingen enkeltspiller.

- Blir du aldri sliten, spør vi ham.

- Hehe, ikke når man er oppfostret på kraftfôr, sier høyrebacken.

Dermed er karantene sannsynligvis den største faren for at han ikke er på banen i samtlige kamper i år.

- Det er det som blir utfordringen. Men jeg fikk det første gule i runde nummer en, og det andre i runde nummer 24, så hvis det er et mønster ser det bra ut, gliser Jonas Svensson.

Den nåværende rekorden for flest kamper i en og samme sesong innehas av Daniel Örlund, som spilte alle Rosenborgs 48 kamper i 2010, opplyser RBK.no.

Plass i A-landslagstroppen har imidlertid Svensson fortsatt til gode å få, selv om kommentarfeltene på nett har vært stappfulle av anmodninger til landslagssjef Per Mathias Høgmo.

Etter at troppen til kampene mot Malta og Italia ble tatt ut i dag - uten Svenssons navn - har Høgmo imidlertid fått en ny mulighet etter at backen Tom Høgli meldte forfall i ettermiddag.

Om det blir tatt ut en erstatter, og eventuelt hvem, har fotballforbundet foreløpig ikke sagt noe om. Men at Svensson trolig står høyt på ventelista er det neppe noen tvil om.

For i RBK spiller han alt av kamper.