Leksdalingene tyr til utradisjonelle metoder for å lykkes på fotballbanen. I fjor endte de som tabelljumbo i 6. divisjon. I år har de hentet inn forsterkninger blant annet fra Thailand.

– Vi kom over denne tregrisen på nettet og bestemte oss for at denne måtte vi ha som maskot. Den er håndlaget i Thailand og vi har døpt ham Galten, forklarer Leksdals venstreback Emil Bjørgvik Sende.

Galten og Wobler-Lars

Galten fikk en dårlig debut i onsdagens treningskamp mot Levangerstudentene. Kampen endte med tap 1-3. Lagets toppskårer, Erlend «Bukken» Røstad, har derfor skaffet en ny maskot.

– Det er mye ansvar som hviler på Galtens skuldre, derfor har vi hentet inn en ny maskot som skal bidra til sportslig suksess: Wobler-Lars. Han skal også dresses opp i Løksdals-drakt. Jeg vet ikke hvilken plan de to har lagt for sesongen, men vi må la de bli bedre kjent først, fortsetter Sende.

– Vi håper de to klarer å dra med seg flere blodfans slik at det kommer mange tilskuere til hjemmekampene våre.

– Bedre enn i fjor

Trener Arnstein Ekseth har svært begrensede forhåpninger, både til maskotene og lagets prestasjon kommende sesong.

– I fjor ble vi sist. Vi tapte alle kampene bortsett fra de tre siste. Da tok vi sju poeng. Den gode sesongavslutningen skyldes at det var da vi først klarte å stille med det samme laget. I alle de andre kampene stilte vi med svært forskjellige lag og da ble prestasjonene deretter, oppsummerer han.

– Målet i år får være å gjøre det bedre enn i fjor, smiler han.

20 års pause

Leksdal stiller i år seniorlag i fotball for tredje år på rad.

– For tre år siden var det akkurat 20 år siden vi sist stilte eget herrelag. Det er synd at mange av leksdalingene har gitt seg med fotball, men vi er fornøyd med at vi klarer å stille lag. Vi er cirka 25 mann på blokka, forteller Ekseth, som tidligere har vært trener for Vuku sammen med blant andre John Olav Hjelde.

Nederlaget i treningskampen mot Levangerstudentene forklarer han med at halve laget måtte dra på kveldsskift i pausen.

– Det er mange «Aker-kara» på laget og i pausen mistet vi hele sentralrekka. De åtte beste spillerne forsvant.

En annen bekymring er gressmatta på Leksdal stadion.

– Gressbanen er alltid våt og åpner aldri før i midten av juni. Banen må renoveres i løpet av året slik at vi får drenert bort vannet. Vi må ty til baner i Verdal når vi ikke kan spille kamper på hjemme i Leksdal.