– Reglene er slik at vi kan kreve utsatt kamp dersom minst tre av spillerne er syke og det foreligger sykemelding. Vi har fire jenter syke, og ba derfor om å få spille Byåsen-kampen senere, sier sporslig leder Geir Tore Leira i Levanger Håndballklubb.

Dermed har Levanger spilt sin siste kamp for året, og tar juleferie to poeng bak nettopp breddelaget til Byåsen som topper tabellen. I kveld møtes to av de andre lagene som kjemper om opprykk fra 2. divisjon, Utleira og Charlottenlund. Sistnevnte har bare avgitt to poeng så langt, det er like få som Byåsen har mistet.

Like symptomer

LHK tar alle forholdsregler etter den siste tids smitte i troppen. Guro Svenning fikk konstatert mycoplasma i forrige uke, og den siste uka har Janne Håvelsrud Eklo, Eline Kvåle Sakshaug og Pernille Sandtorp tatt telling etter tur.

– De tre sistnevnte har de samme symtomene som Guro hadde, og de er alle behandlet av vår lege Håvard Dybdahl. De er satt på antibiotika, og vi avventer svar på prøver som er sendt inn, sier Leira.

Krever tett oppfølging

De fire syke er i første omgang bedt om å avstå fra fysisk trening i to uker, og der gjelder å bruke tiden som trengs for å komme til hektene igjen. In feksjonen kan føre til såkalt langvarig utmattelse.

Mycoplasmainfeksjon er smittsom. Man smittes hvis man kommer i kontakt med luftveissekret (oppspytt, slim) fra en person som er smittet med mycoplasma.  Smitte krever temmelig tett kontakt. Derfor ses smitte særlig mellom familiemedlemmer, i skoler og i daginstitusjoner. Mycoplasmainfeksjon er mest alminnelig hos personer i alderen 5-20 år.