Levanger Håndballklubb møtte Orkanger i Trønderhallen søndag ettermiddag. Etter 16-6 til pause stod det 33-15 på tavla til slutt.

LHK-jentene gjorde nok en gang jobben, og fortsatte på det som forhåpentligvis ender med førsteplass i 2. divisjonsavdelingen og kvalifisering for opprykk.

– Jeg synes vi klarer å holde trøkket bra oppe, selv om vi tidlig får en stor ledelse. De nye som kommer inn spiller også bra, og viser at det kommer flere etter, sier Maja Nordseth, som tegnet seg for seks scoringer og gjorde en solid jobb i forsvar.

Debuterte med to mål

17-åringen Emma Reitan debuterte i førstelagssammenheng i kampen mot Orkanger, og satte like godt inn to mål. Se det siste av dem ved siden av eller under saken.

– Det var veldig godt. Jeg har trent med førstelaget hele sesongen, og det er ekstra gøy å få muligheten i kamp, sier Reitan.

Det er stor forskjell på nivået blant de beste og de nest beste i 2. divisjon. Likevel må LHK-jentene være skjerpet, for noen feilskjær kan de ikke gå på hvis de skal passere Byåsen Bredde på tabellen og få spille opprykkskvalifisering i månedsskiftet april-mai.

– Vi må ta en kamp av gangen. I det siste har vi hatt fin flyt, og vi jobber hardt for å holde det oppe, lover Maja Nordseth.

Jobbet med forsvarsspillet

– På hvilken måte?

– Vi fokuserer på de enkle tingene. Hver uke trener vi spesielt på ulike faser av spillet, og denne uka var det særlig forsvar vi hadde trent på. Det har fungert, og jeg synes det vises ute på banen at vi har jobbet godt med forsvarsspillet denne uka, sier Nordseth.

– Vi undervurderer ingen, og er opptatt av å gire opp foran hver kamp, supplerer Emma Reitan.

LHK-jentene er fullt klare over at det er lett å slippe seg ned når ledelsen er stor og motstanderen svakere. Samtidig gir det å møte lag de er mye bedre enn muligheten til å matche de yngste spillerne på en fin måte, og å teste ut litt forskjellig. I starten av andre omgang mot Orkanger forsøkte LHK seg på å spille uten keeper da de var i angrep, og heller ha sju utespillere på banen.

Følger utviklingen

Det gikk sånn passe. Laget scoret et par mål etter fine angrepsoppbygninger, men slapp også inn ett mål i tomt bur og pådro seg en tominutters utvisning etter å ha mistet ballen i angrep ved et annet tilfelle.

– Iza (Izabela Duda, den spillende treneren som ikke var på banen mot Orkanger) er opptatt av å følge utviklingen innen håndballen. Dette er en av tingene vi tester ut i blant. Det er inspirerende å forsøke på litt utradisjonelle ting, synes Maja Nordseth.