Frisk stall

LFK har ikke vunnet en kamp siden 12. mai. Prestasjonen har vært bedre og bedre utover sesongen, men den poengmessige uttellingen har uteblitt. Sist helg var de klart best borte mot serieleder Kristiansund, men tapte likevel 0-1.

– Vi har en frisk og bred stall, og spillerne er i god form. Det viste prestasjonen borte mot KBK forrige helg, selv om vi ikke lyktes i å avgjøre kampen til vår fordel. Det har buttet litt i mot de siste kampene, men vi ser framover og tar med oss det positive, sier trener Magnus Powell.

Levanger har en hjemmestatistikk på 3-2-1 denne sesongen, mens Bryne har til gode å vinne på bortebane i år. Bryne har for øvrig kun vunnet én av sine ni siste seriekamper og ligger på 13.-plass med 11 poeng på 13 kamper.

– Samtidig som vi har hatt litt utur, har vi blitt for feige i andre omgang. Vi har også sluppet inn for enkle mål mens spissene våre ikke har satt sjansene som de satte enkelt i de første kampene. Men dette har vi jobbet med den siste uka, å bli bedre inne i boksen, forsikrer svensken.

Ingen lett oppgave

Bryne har kun én seier på de åtte siste kampene. Powell tar likevel ikke lett på morgendagens motstander.

– De sliter litt for øyeblikket de også, men er et etablert lag som hører hjemme i Obos. Det blir garantert en tøff kamp. De legger seg sikkert lavt og vil være fornøyd med ett poeng. De er gode på dødball og har et par klassespillere vi skal passe oss for, sier Powell.

Dårlig tålmodighet

Etter seks kamper uten seier forventer alle seier av LFK i denne kampen. LFK-profil Ørjan Hopen innrømmer at tålmodigheten er i ferd med å renne ut med tanke på mangelen av full poengpott i serien.

– Det kommer nok en seier før sesongen er over, men om det blir mot Bryne er sannelig ikke sikkert. Det har vært skralt med poeng nå en periode, selv om prestasjonene har vært bra, ja faktisk bedre enn i de første kampene i sesongen som vi vant. Men det er på høy tid med tre poeng, sier sogndølen.

Tilskuer-hopp

Gjennomsnittlig tilskuertall på Moan hittil denne sesongen er 1260. Det er arrangementsansvarlig Tine Skov Kvam fornøyd med.

– Vi må si oss fornøyd med det, men jeg føler vel at guttene egentlig fortjener enda mer folk på tribunen. Vi har to hjemmekamper før ferien, nå på søndag og 10. juli mot Ullensaker/Kisa. Jeg håper folk kommer på Moan og støtter guttene selv om det er ferietid, sier Skov Kvam.

Gjennomsnittlig tilskuertall i fjorårssesongen var på cirka 800. Trener Powell mener derfor det er all grunn til å være fornøyd med oppslutningen så langt.

– Det har gått litt ned utover våren, men folk må huske på at vi fortsatt ligger på tredjeplass. Samtidig har supportergruppa LFK Stallions blitt bedre og bedre for hver kamp. Støtten vi får fra dem hjelper oss veldig. Jeg håper vi klarer å holde tilskuertrykket opp gjennom hele sesongen.