– Vi får håpe det bare er at trønderne er litt treg som vanlig. Nå kan vi også love flott utevær til helga, så det bør i hvert fall ikke være noen unnskyldning for ikke å ta turen.

Olav Aspli har lederrollen for løpsdelen av Tour de Tomtvatnet, eller Folkeløpet som de har valgt å kalle det.

I år er det fjerde gang at løpet går av stabelen. Start og mål er ved Trønderhallen på Røstad, og første startskudd smeller klokka 11 lørdag formiddag.

Det er de aller yngste som får æren av å være først ute i Barneløpet. Eksakt distanse er ikke nøyaktig kontrollmålt, men et sted mellom 500 og 700 meter skal det være mener løpslederen å vite.

–Her er det ingen påmelding. Det er bare å møte opp, men vi håper de fleste kommer i god tid slik at vi får orden i rekkene før barneflokken sendes av gårde.

Olav Aspli(t.v.) sammen med Mari Guin og Vegard Knudsen, som også har vært sentrale i avviklingen av Folkeløpet. Foto: Sander Sandvik

Arrangøren kan friste med medalje til alle som fullfører, og i tillegg så har Trønderhallen bidratt med en gratisbillett til svømmehallen.

–Denne kan benyttes når man måtte ønske, og det skulle vel være en fin premie å benytte etter hvert som kveldene blir både mørkere og kjøligere, mener Aspli.

Klokka 12 går starten i hovedløpet. Løypa måler sju kilometer, og går som tidligere i kjent terreng ut mot Tynes og i Gamle Kongevei. Det betyr at denne gang blir det faktisk litt asfaltunderlag i deler av løypa, men storparten går på tørre og fine grusveier.

–De aller sprekeste kan velge om de vil løpe en eller to runder, men som sagt det er trimmerne som er vårt hovedfokus. Ut på tur er kanskje vårt viktigste helsefremmende tiltak, og det blir ekstra artig når man kan gjøre det i lag med mange andre, reklamerer folkeløpssjefen.

Publikum og heiagjenger er også hjertelig velkommen for å skape litt ekstra stemning. I kiosken blir det nystekte vafler og kaffe og mye annet godt.

Trønderhallen med sine vakre og idylliske omgivelser bør være et naturlig mål på lørdag – med eller uten joggesko, barnevogn eller gåstaver.

–Gå inn på hjemmesida til Tour de Tomtvatnet og meld deg på, oppfordrer Olav Aspli.