Med seier mot Nardo2 på hjemmebane tirsdag kveld kunne Verdal krype opp i ryggen på RBK2 igjen etter at Rosenborg-rekruttene vant 7-2 mot Neset dagen før.

Verdal levnet absolutt ingen tvil om hvor poengene skulle havne. Sverre Andre Valstad avsluttet et flott angrep etter 11 minutter, og fikset 1-0. Hjemmelaget hadde full kontroll resten av første omgang, og like før lagene gikk til pause kom Tobias Luvenberg på et dypt løp da Horenus Taddese spilte ballen opp fra eget forsvar. Luvenberg tok ballen med seg forbi keeper og kunne bare løpe den i mål.

Scoret med kjeiva

I andre omgang skulle Verdal få ytterligere fire scoringer. Sverre Andre Valstad headet inn kveldens tredje verdalsmål etter et hjørnespark før Hans Kristian Nordvoll tegnet seg på scoringslista. Even Følstad Pedersen løp gjennom og løftet ballen over keeper til 5-0, før altså Marius Einarsen Johansen fikk æren av å avslutte scoringsfesten.

– Jeg hadde ikke regnet med å score da jeg kom inn, men det var perfekt, sier 1996-modellen, som fikk sine aller første minutter på A-laget. Scoringen kom attpåtil med kjeiva. Innbytteren klarte å bryte foran en Nardo-spiller høyt i banen, fintet vekk en annen og sendte ballen forbi keeper med venstrebeinet. Det høyre er egentlig hans beste.

– Jeg har spilt mest spiss på juniorlaget, men av og til på midtbanen når vi har hatt folk ute. Også der er jeg nok bedre offensivt enn defensivt, sier Marius Einarsen Johansen, som fikk vite sist søndag at han skulle være med i troppen.

Velfortjent

Han har riktignok sittet på benk noen kamper uten å få komme innpå, og det var ikke helt gitt at han skulle få debuten mot Nardo2 heller da trener Jann Rindsem hadde gjort to bytter og de fortsatt var to som varmet opp.

– Marius fortjente denne sjansen. Han har jobbet knallhardt over flere år, og imponert på juniorlaget. Han er også et fint bevis på at spillere sjelden er ferdig utviklet som 15-16-åringer. Noen tror at spillere må være gode allerede da hvis de skal slå skikkelig igjennom, men sånn er det ikke, sier Verdal-trener Jann Rindsem.

Han har stor tro på Marius Einarsen Johansen hvis han fortsetter å trene målrettet og blir i klubben. Selv holder han beina godt nede på jorda etter drømmedebuten.

– Målet for resten av sesongen er fortsatt å gjøre en best mulig jobb for juniorlaget. Gjør jeg det får jeg sikkert flere sjanser for A-laget, og kanskje kan jeg få starte en kamp, sier unggutten.

Godt kollektiv

Til tross for innbytterens scoring var trener Jann Rindsem aller mest fornøyd med den kollektive innsatsen i kampen mot Nardo2.

– Vi møter et for dagen ganske sterkt besatt andrelag, og gjennomfører en av årets beste kamper. Spesielt moro er det å kjenne igjen det vi holder på med på treningsfeltet. Jeg synes dagens kamp viser at vi har utviklet spillet vårt med bruk av både bakrom og dobling på kant. I tillegg er det ingen tvil om at vi har veldig mye kvalitet i midtbaneleddet, der vi er i stand til å spille av press med både korte og lange pasninger, konstaterer Rindsem.

P.S. Thomas Almli fikk også et innhopp på slutten av kampen mot Nardo2. Midtstopperen har ikke spilt en eneste kamp tidligere i år, etter at han brakk beinet i oppkjøringen sist vinter.