Se lista over alle de ti rennene i Ski Classics her.

Lagets målsetting for denne sesongen er å hente hjem enkeltseire i Visma Ski Classics og kjempe om gultrøya som tildeles sammenlagtvinner etter cupens ti renn fra desember til april.

– Vi har veldig lyst til å kjempe i toppen denne sesongen og vet at vi er gode nok for det. Gultrøya henger selvsagt høyt i tillegg til enkeltseire med Vasaloppet som det aller gjeveste, sier Johan Kjølstad. Eknesbyggen er et av lagets største sammenlagtfavoritter.

Kjølstad på glattisen

I fjor fikk Kjølstad og Team United Bakeries (TUB) rundjuling av både blankisen og Petter Eliassen. Team LeasePlan Og-løperen stakk av med seier i Vasaloppet og langløpscupen sammenlagt, mens Kjølstad fikk sesongen spolert etter fallet på isen rett før start i Jizerska Padesatka i Tsjekkia i januar.

Året før var det eknesbyggen som hentet hjem den gule trøya men den var umulig å ta når Kjølstad mistet flere av de viktige løpene i cupen. Lagleder i TUB, Henrik Kvissel, er stum av beundring for jobben 32-åringen har lagt ned for å komme tilbake i verdenseliten av stakere.

– Johan imponerer meg. Det siste året har han virkelig vist at han er dedikert og strukturert i forhold til treningsarbeidet sitt. Han tok tak umiddelbart etter skaden. Begynte å stake med kjelke og syklet. Det var ingen tvil om at han ville tilbake. Johan er supermotivert foran kommende sesong, slår Kvissel fast.

– Maskina fra Ekne

Kjølstad var på beina igjen allerede i Vasaloppet i mars hvor han endte på 13. plass. Han gikk også Birken, Årefjellsloppet og avsluttet med en andreplass i Flyktningerennet.

– Vi tullet med at Johan skulle stake Vasaloppet på kjelke. Det slapp han heldigvis. Vi kaller ham bare maskina. Maskina fra Ekne,

I tillegg til at evigunge Kjølstad viser gryende form, er Simen Østensen og Eldar Rønning nye tilskudd på laget. Bakerlaget ser sterkere ut enn noen gang.

– Det er fantastisk artig at Eldar blir med og går for oss. Han kan bli en meget bra langløper. I tillegg er Øystein (Pettersen) og Simen med base i Oslo med og skaper et fantastisk treningsmiljø for oss. Man kan si at vi nå har en midtbane fra Real Madrid og noen spisser fra Barcelona, smiler Kvissel, som samtidig er ydmyk i forhold til de sportslige målsettingene for kommende sesong.

– Vi fikk juling av Petter Eliassen i fjor og må virkelig stå på om vi skal hevde oss i dette selskapet. Det vet også Simen og Eldar som kommer fra landslag og verdenscup. Det er mye trening som skal til for å lykkes i langløp, legger TUB-lederen til.