Han er ikke skvetten, Vegard Bruem Reistad. Og det skal man heller ikke være.

For det første driver han med skiskyting, så han bør definitiv ikke være skuddredd, men da vi fikk en prat med han onsdag kveld så var det en utøver med klare mål for sesongen.

–Målet litt på sikt er å erobre en plass på rekruttlandslaget. I år håper jeg stabilt å ligge topp tyve i norgescupen, og med de gode tilbakemeldingene fra Sverige så er jeg optimist.

Det 21-åringen tenker på er at han tirsdag kom tilbake fra en ukes snøsamling i Vålådalen. Der var han sammen med utøvere fra Team Innherred Skiskyting.

Der ble det mange timer for å pleie langrennsformen, i tillegg til at han også fikk testet skyteformen med hivende pust.

- Jeg har aldri gått så fort på ski og skutt så bra med høy puls før, er tilbakemeldingen.

Vegard er i år første års senior. Han er en del av kretslaget til Nord-Trøndelag sammen med fire gutter og seks kvinnelige utøvere.

Skiskytteren kan fortelle at kretslaget har hatt jevnlige dagssamlinger fra juli, og det har vært nyttig for han.

–Ja, det er bra. Det går helt fint å trene med Team Innherred også, men det er yngre utøvere, så da hviler det et større ansvar på meg selv for å sette standarden på trening.

Vegard bor fortsatt i barndomshjemmet, og med bare 200 meter bort til det snart komplette skiskytteranlegget i Blommen, så er det klart at unggutten ser fram til at det blir ferdig.

–Ja, det blir topp. Flott standplass, og med asfaltert rulleskiløype så kan vi trene effektiv hele sommeren.

Vegard Bruem Reistad vil teste hvor langt han kan nå som skiskytter. Han takker foreldrene for at det er mulig å få til. Foto: Privat

Men det er tøffe tak å satse på skiskyting under de aller beste. Sponsorene står ikke i kø, og det er også vanskelig å jobbe så mye når det skal trenes over 700 timer i året – og ikke minst: Man skal sørge for tilstrekkelig hvile også.

Derfor skryter Vegard av foreldrene. Uten dem så hadde det vært vanskelig å satse så hardt som han gjør.

–Ja, jeg har bra støtteapparat på hjemmebane. Mamma sørger for mat og vask av klær. Dermed kommer jeg til dekket bord, og kan hvile og restituere før neste økt, skryter sønnen.

Han forteller at han har deltidsjobb ved Nava Sport, men når sesongen setter i gang, så blir han nok ikke så mye å se i butikklokalene på Bobyn.

Nå har altså skiskytterne sin nasjonale sesongåpning på Sjusjøen, på samme måte som langrennseliten har sin på Beitostølen.

Vegard drar imidlertid til Lillehammer uten det store resultatmålet. Nå er han lysten på å komme i gang med konkurranser, og se om godfølelsen fra Sverige har blitt med over grensen til den tidligere OL-byen.

–Vi skal gå sprint lørdag og fellesstart søndag. Jeg har vel satt meg som mål at jeg bør være blant de 80 som får gå fellesstart på søndag, men uansett blir det mest for en gjennomkjøring å regne.

For det kommer viktigere konkurranser.

Helga etter er det norgescupåpning på Geilo, og der håper stiklestadgutten å være med å prege toppen av resultatlistene.

Ove Rødvik Kilskar fra Frol IL deltar også i sesongåpningen på Sjusjøen. Han bor på Lillehammer, og er i så måte nærmest på hjemmebane å regne denne helga.