Frol IL er en av landets mest meritterte orienteringsklubber med utøvere i norgestoppen i flere årsklasser. Det ble fremmet forslag om å tilby spisset toppdrett for orientering ved Verdal videregående skole for fire år siden. Den gang gikk forslaget ikke gjennom i Fylkesrådet. Det gjorde det heller ikke for skoleåret 2016/17.

– Vi har ikke funnet rom for det nå. Vi skal redusere kostnadene for de videregående skolene med 60 millioner kroner fram mot 2019, 13 av disse skal vi ta inn i 2016, sier May Britt Lagesen (Ap), fylkesråd for utdanning, til Trønder-Avisa.

– Vi var skuffet den forrige gangen. Da trodde vi at orientering skulle komme med som en egen linje. Nå har jeg ikke satt meg inn i papirene godt nok til å vurdere beslutningen, men jeg synes jo det er litt dumt. Et av kraftsentrene i orientering i Norge er samlet her på Innherred med klubber som Frol, Verdal, Skøynar og Steinkjer. Derfor er det et veldig behov for et slikt utdanningstilbud, sier lagleder i Frol IL orientering, Fritjof Sandstad.

Behov om noen år

Per i dag har ikke Frol IL utøvere i 15-årsalderen. Sandstad vil komme tilbake med det samme forslaget om noen år.

– I dag har vi noen utøvere på valgfag toppidrett i Levanger og én utøver på toppidrett på Heimdal, Oscar Lynden. Men det kommer ei bra gruppe bak der som kan dra nytte av et slikt tilbud om noen år, sier laglederen.