Frols orienteringsløpere er denne uka med i den store orienteringsstafetten Night Hawk, som blir arrangert fra fredag til lørdag i Lillomarka på Østlandet. Staffeten ble startet fredag kveld, med nattettaper, og avsluttet lørdag ettermiddag etter dagsetappene. Hele 204 lag er med i årets utgave, hvilket er rekord for arrangementet.

Stanset av tunell

Deriblant finner vi 75 herrelag og 40 damelag, og i natt var det i den sistnevnte klassen at Frol skulle klare å hevde seg. Flesteparten i herrelaget kom faktisk ikke til start i nattens etappe, på grunn av at Væretunellen var stengt da laget var på tur til Oslo og startstreken.

– Jo (F. Ingaard) startet på første etappe for herrene. Der viste han at vi burde kjempet om seieren også i den klassen. Jo vant likegodt etappen 8 sekunder foran Halden. Men med resten av løperne nord for Dovre ble det med denne ene etappen... Vi reiser kjærringa i NM! skriver Frol på sin hjemmeside.

Tok ansvar

Damelaget deres, bestående av Gøril Rønning Sund, Maren Grande og Eirin Svanøe-Hafstad, endte på en tredjeplass. Og det virker Frol IL Orientering å være godt fornøyd med, deres oppdatering på hjemmesiden tatt i betraktning:

– Når de fleste herrene våre ikke kom til start i nattens Night Hawk, tok damene ansvar på en imponerende måte. Maren, Gøril og Eirin løp meget godt i natta, og laget ligger som nummer 3 før morgendagens dagetapper. Gøril hadde tiende beste etappetid på første etappe, Maren kom helt opp på 4.plass på andre, og Eirin var ikke mye dårligere med 5.plass på tredje, skriver klubben.

Byåsen kom på andreplass i dameklassen, mens NTNUI vant, og dermed ble det trippelt trøndersk etter nattetappene.

Falt seks plasser

Dagetappene på lørdag gikk derimot ikke like bra for Frols damelag. De havnet til slutt på en niendeplass etter mange feil.

– I natt gikk det litt bedre enn forventet, de løp klokkereint alle tre. Men i dag var det for mye bom, så det jevnet seg ut, egentlig. Men det var rart det ikke var motsatt, sier trener i Frols O-klubb, Fritjof Sandstad over telefonen.

NTNUI, som ledet etter nattetappene, vant hele stafetten til slutt også. Bak dem havnet Halden SK og Fredrikstad SK.