Fredag kveld åpnet Vukus herrelag høstsesongen i fjerdedivisjon, og det var Fram Skatval som denne gang gjestet Elman Stadion. Det endte til slutt med 2-1-seier til vukubyggen, og dermed fikk de revansjert 0-3-tapet mot skatvalingene i vårens serieåpning.

Det var også Vuku som scoret først, da deres toppscorer Oskar Hynne igjen var på farten etter 40 minutter. Ifølge Vuku ILs Twitter-konto ble Hynnes niende mål for sesongen scoret etter et innlegg fra høyresiden.

Flere mål ble det ikke før pause, og dermed ledet Vuku 1-0 over Fram til hvilken.

Midtstopper ble matchvinner

Fram skulle komme sterke tilbake, og åtte minutter etter andre omgang var blåst i gang lyste det plutselig 1-1 på resultattavla. Håvard Sandvik headet inn en corner, og dermed var lagene likt igjen.

Men Vuku var heller ikke ferdig for dagen, og i det 69. minutt havnet de nok en gang i føringen.

– Christian Gangstad stupheader inn ledelsen på bakre stolpe etter et nærmest perfekt slått frispark av Joakim Auran, beskriver Vuku IL på Twitter.

Tok over sjetteplassen

Og 2-1-ledelsen sto seg helt ut – tross noen sluttminutter som skal ha vært av det spennende slaget. Dermed ble midtstopper og leksværing Gangstad kveldens matchvinner i det som også var en svært viktig kamp for Vukus del tabellmessig.

Laget kom nå opp på en sjetteplass, og klatret over fredagens motstander, Fram. Med tanke på de kommende endringene i seriesystemet er hvert poeng kjærkomment, da det fortsatt er usikkert hvor mange lag som berger i fjerdedivisjon.

– Ingen finspilt kamp

Ifølge Vukus hovedtrener Paul Helge Sagøy hadde Vuku flere store sjanser i løpet av kampen, inkludert skudd i stanga og tverrligger, mens Fram visstnok bare hadde to muligheter – inkludert den ene de scoret på.

– Vi spilte mer direkte enn hva vi har gjort i vårkampene, og var farligst da vi kom rundt på kantene og fikk lagt, sier Sagøy.

– Dette var ingen finspilt kamp, men vi skaper likevel mer en nok sjanser til å punktere kampen tidlig. Forsvarsmesdig så gjør vi kanskje vår beste kamp i år, og det var spesielt imponerende med tanke på at Sander Stiklestad 17 år debuterte som midtstopper, roser Vuku-treneren.

Rutinerte karer tilbake

Det er også en del nytt som har skjedd i Vuku-leiren etter vårsesongen. Noen spillere har gått ut, men flere har kommet inn. Blant andre Joakim Auran, som slo frisparket før 2-1-scoringen, er tilbake i vukudrakta etter et halvt år i naboklubben Verdal. Den raske kantspilleren fikk med seg 11 kamper og 2 mål for Verdal før han returnerte til Vuku, ifølge Norges fotballforbunds nettsider. Han får også skryt fra trener Sagøy etter redebuten mot Fram.

Ellers er også de mer rutinerte karene Dag Ivar Indahl og Geir Tore Rotmo tilbake, sistnevnte også med i fredagens tropp. Laget ser dermed bra rustet ut til en tøff høst.

– Hver kamp på høsten blir en kamp for å holde seg i toppen slik at vi får spille på ett nivå høyere opp til neste år. I vår har vi hatt veldig fokus på å styre alle kampene og spille oss ut bakfra. Vi vil nok variere mer på høsten. Vi vil også ha litt mer fokus på forsvarsspill og slippe inn færre en hva vi har gjort på vårsesongen, forteller Sagøy.

Vukus startellever mot Fram: Marcus Gressetvold - Ole Christian Oldren, Christian Gangstad, Sander Stiklestad, Martin Kverkild - Jonas Tanem, Trond Hynne, Sivert Ward, Andreas Olsen - Joakim Auran, Oskar Hynne

Innbyttere: Geir Tore Rotmo, Robin Auran, Isak Mckellar, Mathias Sagmo, Even Følstad Pedersen