– Dette blir gull verdt for våre utøvere og noe hele klubben har ventet lenge på. Anlegget kan tas i bruk før planlagt, og nå gjenstår egentlig bare småting som nett på målene, sier en entusiastisk Atle Busch.

Sverre avvikler et ekstraordinære årsmøte neste mandag der medlemmene får presentert prosjektet i sin fulle bredde. Det er styret i fotballavdelingen i IL Sverre som har håndtert utbyggingsprosjektet, men de økonomiske forpliktelsene på forankres i et årsmøte – slik reglene er i Norges Idrettsforbund. Anlegget koster cirka 6,5 millioner kroner.

Leier på Moan

Fotballgruppa i IL Sverre har de fire siste årene arbeidet med å realisere en ellever kunstgressbane, og den er nå under ferdigstillelse på Elberg. Det bygges enn elleverbane og to femmerbane (nærmiljøanlegg) som grenser til hverandre. Anlegget vil løse mange av utfordringene med banekapasitet i klubben, skriver prosjektleder Espen Leirset til det ekstraordinære årsmøtet i Trønderhallen 22. august.

Klubben har årlig brukt cirka 250.000 kroner for å leie baner på Moan Fritidspark, og en stor del av dette beløpet vil i stedet bli brukt til å drive egen bane på Elberg. Utbyggingen av Leva Fro Arena er finansiert gjennom fire hovedposter, spillemidler, sponsorstøtte, egenkapital og et banklån på 3,3 millioner kroner.

Får tilbake moms

Planen tilsier ikke mer enn 200.000 kroner i egenkapital, men man tar høyde for å bortimot firedoble egenkapital-bidraget, vel vitende om at det hefter usikkerhet rundt alle spille- og sponsormidler, og vil kreve tid å få inn.

Banklånet i DNB er delt i to – ett kortsiktig på 1,3 og ett langsiktig lån på to millioner kroner. Det førstnevnte er tenkt nedbetalt i sin helhet når momskompensasjonen fra staten foreligger.

– At banken låner ut en såpass høy sum som 3,3 millioner kroner til et idrettslag er et driftsmessig kvalitetsstempel, og banken har gjort grundige vurderinger av vår økonomi og drift, understreker Espen Leirset