– Ja, her er det god stemning i dag – det skal jeg love deg.

Spillende daglig leder Espen Nystuen i Kongsvinger er i strålende humør dagen etter at Sandefjord ble sendt ut av cupen, og laget fra de dype skoger sikret seg semifinalebilletten.

Og Nystuen selv fikk også være med å bidra igjen. Etter å ha vært ute med skade i to måneder, så ble han sendt inn på slutten av torsdagens oppgjør, for å hjelpe til å trygge ledelsen helt inn.

Men nå er det tilbake til hverdagen igjen når Levanger kommer besøk i morgen?

– For det første. Det blir ingen lett kamp. Levanger er et fysisk tøft lag å spille mot. De slår mye langt, og kommer etter med raske folk, så ja – vi må være skjerpet og «på» hvis vi skal vinne, sier han.

Og nettopp «på» er noe den spillende daglige lederen er opptatt av. Nå har Kongsvinger bare to dager på å restituere både hode og bein før kampen mot LFK, og det blir en utfordring tror han.

– Vi har mange unge spillere i troppen. Det krever et sterkt hode å omstille på så kort tid, og jeg skal ærlig innrømme at jeg er spent på hvordan det vil slå ut.

Anbefalte Per Verner

Espen Nystuen er en av de få veteranene på laget. 1981- modellen er faktisk bare 14 måneder eldre enn Per Verner Rønning, og nå møtes de forhåpentligvis igjen.

–Jeg var veldig ivrig på at vi skulle signere Per Verner i 2006. Han gjorde et godt inntrykk under prøvespillingen. Jeg dro imidlertid til Stabæk den vinteren, slik at vi fikk dessverre aldri sjansen til å spille på samme lag, forklarer han.

Selv om Kongsvinger som lag ikke gjorde det så bra i 1. divisjon det året Per Verner spilte der, så måtte nok levangsbyggen ha levert varene. Det ble bare ett år på Gjemselund før ferden gikk videre til Stockholm og AIK.

Hvordan blir det å komme tilbake?

– Det blir trivelig det. Jeg har bare gode minner fra det året jeg var i Kongsvinger, men i morgen er det LFK som gjelder.

Per Verner Rønning skryter av oppholdet på Gjemselund. Det var første steget opp i en karriere som tok han først til Sverige, så til Bodø og Trondheim før retur til hjembyen.

Men det store spørsmålet er om vi får se han i aksjon?

– Jeg tviler på det – fordi jeg har ikke fått trent så mye denne uka. Tommelen er ikke bra, så jeg skal opereres i neste uke. Det var visst noen sener som ble ødelagt, sier kapteinen.

Blir det tur sørover, så blir det en fin helg uansett. Hans far Per har bodd i området i en årrekke, og besøk hos han og søsknene på 16 og 11 år vil være et bra plaster på såret.

Og den tidligere storkeeperen på Ekne er ikke i tvil om hvor sympatien ligger i morgen.

– Nei, nå har LFK tapt nok, så vi skal bidra til at det tar slutt nå, fastslår Per senior.