Verdal Frivilligsentral har gjort det til tradisjon å invitere lokalbefolkningen til gratis fotballtur med mat, supporterskjerf og det hele.

Søndag ettermiddag ved kvart på to-tiden kjørte bussene avgårde i retning Lerkendal, der Rosenborg noen timer senere tok i mot Tromsø til kamp i eliteserien.

Stor opplevelse

Før kampen ventet det taco og mineralvann i familierestauranten på reisefølget.

- Jeg har vært et par ganger på Lerkendal før i år, mot Apoel og Haugesund, men dette er enda bedre, sier Tobias Flyum innimellom tacolefser og SevenUp.

At tilbudet til frivilligsentralen er populært er det ingen tvil om, for de siste par årene har primus motor Anne Nordskag måttet rekvirere to busser for å få med alle sammen. I år var det knapt så det rakk engang, men med litt plassbytter og ekstra opptellingsrunder ved avgang så var alle sammen med.

Verdalstur = seier

Tradisjon er det også blitt at Rosenborg vinner kampene med verdalskontingenten på tribunen. I 2013 vant de 2-0 over Sogndal, i 2014 ble det 3-2 mot Start (Kåre Ingebrigtsens første eliteseriekamp på hjemmebane som RBK-trener), i fjor 2-0 mot Vålerenga og i år ble det 3-1 over Tromsø.

Ikke uten spenning, for keeper Adam Larsen Kwarasey måtte varte opp med flere feberredninger, og i sluttminuttene smalt ballen i stolpen rett foran plassene til reisefølget før Elba Rashani definitivt avgjorde det hele i motsatt ende på overtid.

Pauseunderholdnings-gutt

Som om ikke kampen var nok, fikk dessuten en av turdeltakerne, Svein Gjøran Gundersen, gleden av å få delta i pausekonkurransen treff tverrliggeren ute på lerkendalsmatta. Ungdomsgutten var den som kom nærmest av de fire deltakerne, men stolpetreffet en halv meter nedenfor tverrliggeren ga ingen plass i finalen i høst der vinneren får gratis leie av en bil i ett år.

- Jeg treffer alltid tverrliggeren når jeg spiller fotball ellers, men når jeg skal treffe den så gjør jeg det altså ikke. Hadde jeg hatt et forsøk til, skulle jeg klart det, smilte pausestjernen på Lerkendal etterpå.

Nitti års aldersforskjell

Med 3-1 i bagasjen var det uansett en feststemt gjeng i alderen tre til nittitre år som satte seg i bussene på veg hjem, i trygg visshet om at Rosenborg suser avgårde mot det andre strake seriegullet og at Lerkendal under Kåre Ingebrigtsen har blitt et fort - i hvert fall i hjemlig sammenheng. 29 seire og fire uavgjorte kamper er status etter de 33 første hjemmekampene under hans ledelse.

Fotballfellesskap

- Jeg er utrolig fornøyd med turen. Det ble en skikkelig generasjonstur, med barn og unge, voksne og gamle, sier Anne Nordskag.

Folk av alle slag var med, noen bare med ren fotballinteresse, andre av de som trenger litt hjelp til å komme seg ut på ting, det var personer fra bofellesskap og institusjoner. Men på denne fotballturen var det ingen forskjell på folk.