Se videohøydepunkter og reaksjoner fra kampen.

Nils Arne Eggens Orkla var ubeseiret i serien i år inntil de kom til dagens toppoppgjør. De har riktignok tapt en offisiell kamp, i cupen mot Tiller der de røk 1-2 på hjemmebane.

519 (!) tilskuere

I en jevnspilt førsteomgang hadde Orkla et lite grep på kampen innledningsvis, men hjemmelaget hevet spillet etter hvert. Med et flott gjennomløp av Andreas Aksnes på et presist fremspill av Trond Viggo Toresen ble det stor jubel blant flesteparten av de 519 betalende og sikkert over hundre gratispassasjerene på tribunen. Aksnes satte ballen i en pen bue over keeper og sørget for at Verdal kunne gå til pause med ledelse 1-0.

Hadde god kontroll

I andreomgang hadde Verdal god kontroll bakover, og da Lars Mathisen ble felt inne i 16-meteren blåste dommeren straffe. Sigurd Røstad Olsen var sikkerheten selv fra 11-meteren og ga Verdal 2-0.

Orkla fikk en redusering litt ut av intet ti minutter før slutt, og derfra og inn trykket de på og hadde et par gode sjanser til å utlikne. Men flere mål ble det ikke.

Spesielt med publikum

– Kjempedeilig. Spesielt siden det kom så mange for å se på oss også, sier kaptein Simon Kløvjan, som mener han muligens var sist borti ballen på reduseringsmålet. Men det betydde ingenting etter kampen.

– Dette var bare fantastisk, og nå håper jeg i hvert fall en del av publikummerne som var her i dag kommer tilbake selv om ikke Eggen står på motstanderlagets trenerbenk.