Lørdag inntok 35 traktorer Nossum travbane i Levanger for å konkurrere i sju klasser innen traktorpulling: standard 3500 kg, standard 5000 kg, standard 7000 kg, standard over 7000 kg, modifisert 3500 kg, farm stock 3600 kg og modifisert 5000 kg. Konkurransen går ut på trekke en belastningsvogn med en enorm vekt – på det meste hele 23,5 tonn – lengst mulig. Maksimal distanse er 100 meter, det som kalles «full pull» på fagspråket.

Det var ikke bare mange traktorer på Nossum heller, det var også en betydelig folkemengde som møtte opp for å overvære begivenheten. Kasserer i Trøndelag Traktorpullerklubb, Vidar Gran, opplyser om at de fikk inn omtrent 130 000 kroner i inngangsbilletter. Det betyr at over 850 personer var tilstede, da billetten kostet 150 kroner per pers.

– Det var mer folk i fjor, men da hadde vi verdens beste vær. Vi er fornøyd i år også, da, sier Gran til Innherred.no lørdag kveld.

Interessen trekker dem

Både traktorpullerne og publikum kom fra fjern og nær for å delta. Innherred støtte blant annet på en liten gjeng fra Hegra, som satt godt til rette i campingstolene oppe på gressletta over travbanen.

– Jeg har vært her før. Én gang. Det er bra her, og det er vel fordi jeg er traktor- og motorinteressert at jeg kommer hit, sier Per Ove Buland.

– Det er noe med den turbolyden og motorlyden. Dette er rått, legger han til.

Han forteller at han jobber i Felleskjøpet og da så klart holder med «den beste» traktoren: John Deere. Buland har også en kollega som deltar i konkurransen. Og han kjører John Deere, selvfølgelig.

Førstegangsbesøkende fra Nesset

Rett bortenfor Hegra-delegasjonen står en litt mer lokal familie, som har tatt turen fra Levangernesset for å se på – for første gang.

– Det er både artig å spennende å være her, siden det er vår første tur, forteller Lena Skar, som står sammen med Bernt Magne Stornes og sønnen Ben Leander Stornes (5).

– Hvorfor kommer dere hit?

– Det er litt på grunn av motorene, den gode lyden og den gode stemningen her. Vi har jo ikke opplevd det før, heller. Også må vi jo støtte opp det som skjer, begrunner Skar.

– Også er det litt for hans del, legger hun til, og ser bort på 5-åringen i familien.

Og vinneren er...

Da dagen var over hadde enkelte mer grunn til å være fornøyd enn andre. Vinnerne i de ulike klassene var som følger:

Standard 3500 kg: Arnt Tilset

Standard 5000 kg: Brit Eva Vordal

Standard 7000 kg: Vidar Gran

Standard over 7000 kg: Torstein Steinsmo

Modifisert 3500 kg: Roger Woll

Modifisert 5000 kg: Olle Andersson

Farmstock 3600 kg: Ståle Rennemo