Andreas Peterson ble kåret til sesongens beste spiller for Levanger i opprykkssesongen i fjor. I år har han slitt en del benk. Etter 27 spilte kamper har svensken fått 15 kamper fra start og 2 innhopp. Ørjan Hopen og Simen R. Sandmæl har regjert den sentrale midtbanen hos LFK i år. Fredag var det ennå uklart hvilke elleve spillere trener Andreas Holmberg stiller med i søndagens skjebnekamp, en av mange denne høsten, borte mot topplaget Sandnes Ulf.

Innherred har direkterapport fra kampen som starter klokka 18 søndag kveld.

Uavhengig av hvem som skal starte. Peterson innser i likhet med alle andre i LFK at laget igjen må ha tre poeng.

– Vi må vinne også denne kampen for å unngå nedrykk. Samtidig er det fortsatt veldig jevnt rundt oss på tabellen. Det er vel tre lag i bunnen med samme poengsum. Jeg vet egentlig lite om Sandnes Ulf, men registrerer at de også har hatt en tung høst. Vi får gjøre jobben og håpe på tre poeng, sier Peterson.

Jevnt i bunnen

Det er riktig som Peterson påpeker at tre lag ligger på direkte nedrykksplass på a poengsum før helgas oppgjør. Hønefoss, Levanger og Nest-Sotra, i stigende rekkefølge fra jumboplass, har alle 27 poeng. I forrige kamp da Levanger fikk med seg et høyst nødvendig poeng hjemme mot Bryne, spilte Peterson fra start. Men den tekniske svensken fikk ikke røre særlig mye ball. Da ble det slått langt opp på fyrtårnet Tom Erik Nordberg som har spilt midtspiss de siste par kampene, i håp om å stange Levanger opp fra nedrykkssumpa. Det klarte han også med målgivende hodepasning til matchvinner Bendik Bye.

Peterson forventer ikke at Levanger entrer Sandnes Stadion for å spille som Barcelona i søndagens kamp mot Sandnes Ulf. Kampen spilles nemlig på naturgress.

– Jeg kunne gjerne tenkt meg at vi hadde en mer ballbesittende spillestil, men slik det har utviklet seg utover sesongen har vi blitt tvunget til å slå mye langt. Spillere som meg selv og Mateo (Lopez), som ikke er noen duellspillere, må nøye oss med å plukke andreballer. Slik blir det vel også nå i helga når vi skal spille på gress. Da er det ikke særlig enkelt å få til noe småspill på midten, sier Peterson.

Nordberg står over

Kaptein Tom Erik Nordberg soner karantene i søndagens kamp. Dermed mister Levanger et viktig oppspillpunkt og må endre suksessoppskriften fra de siste par kampene. Bendik Bye flyttes da trolig opp på midtspissposisjon og Kaj Leo Bartalsstovu kan rykke ut på venstre kant hvor Bye figurerte i forrige hjemmekamp mot Bryne.

– Vi har Benjamin (Stokke) og Vegard (Braaten) er kampklar igjen. Jeg uroer meg ikke over at Tom Erik er ute, sier trener Holmberg. Levanger reiser til Sørlandetførst på søndag med det somifølge Holmberg er en slagkraftig tropp.

– Bortsett fra at vi har langtidsskader på noen av våre sentrale spillere, klarer vi å mønstre en solid tropp på søndag. Vi har vist en stigende formkurve i de siste tre kampene selv om vi har fått med oss bare en trepoenger. For oss er det cupfinale hver uke framover. Men vi er sterke i troen, sier Holmberg.

Egenfokus

Selv om det er en tydelig bakdel at helgas kamp spilles på naturgress, frykter ikke Holmberg at det skal slå negativt ut for Levanger sin del.

– Vi må ha fokus på oss selv og det vi styrer over. Vi legger det andre til side. Vi har i tillegg dannet oss et godt bilde av hvordan Sandnes Ulf spiller fotball. Så blir det bare å kjøre på, sier en offensiv Levanger-trener.