Man skulle nesten tro Moan-vinden hadde flyttet seg til Nesset mandag kveld. En sterkt vind på langs av banen gjorde spilleforholdene utfordrende da lokaloppgjøret i 5. divisjon mellom Nessegutten og Aasguten ble spilt.

Nessegutten hadde vinden i ryggen i første omgang, og i de første 20 minuttene dominerte hjemmelaget.

Beckham

1-0 kom allerede etter sju minutter ved Nils Ivar Dyrnes.

Samme mann var ikke snauere enn at han etter 14. minutter skrudde en corner i mål på skikkelig "Beckham-vis - godt hjulpet av den sterke vinden.

- Slike mål skal vi ikke slippe inn, sa en skuffet Aasguten-trener Pål Arne Rønning etter kampen.

Han mente at hjemmelaget utnyttet medvinden til fulle, men syntes nok kanskje det vel mange lange baller til tider.

Likefullt klarte bortelaget å redusere før pause ved Frode Reinås.

Jevnt

I andre omgang var det også ganske jevnt. Aasguten hadde et lite overtak, men nessebyggene var farlig på kontringer.

Ingar Breivik hadde tilbragt første omgang på innbytterbenken, men stakk nydelig i gjennom i det 76. minutt og plasserte ballen kontrollert forbi Kristoffer Vordal i bortburet.

Det ble imidlertid spenning i kampen da Pål Johann Schei stanget inn en corner tre minutter før ordinær tid var passert. Hjemmelagets gode keeper, Andreas Ørsleie, mente han ble holdt ulovlig, men dommeren godkjente målet.

Aasguten prøvde en sluttspurt, men Nessegutten var også farlig på kontringer.

Etter seks minutter tilleggstid var det over, og hjemmelaget kunne juble for viktige tre poeng for å komme seg unna nedrykkstriden.

Forsterkninger

Kristian Bjørås spilte sin første kamp for Nessegutten og viste at han blir en solid forsterkning.

Sammen med Morten Langseth, Kristoffer Skarstein og ikke minst Espen Winnberg, så vil nok dette firkløveret sørge for at flere poeng havner på Nesset i løpet av sesongen.

Skuffet var imidlertid Frode Reinås, selv om han ble målscorer. Både han og trener Rønning mente at dette var en kamp som laget ikke kunne være bekjent av.

Bittert

For Reinås var det nok ekstra bittert. Vokst opp rett ved Elberg og spilte fotball for Sverre i mange år.

Selv om rivaliseringen nok var mye større i gamle dager, så svir det nok fortsatt å tape for dem på den "gærne" sida, selv om man spiller for Aasguten.