NM G19 Telenor cups første ordinære runde ble spilt i helgen. Verdals juniorlag kom seg dit etter å ha vunnet lokalderbyet mot Vinne tidligere i vår med 2-0. Det samme ble seierssifrene denne gangen.

Spenning helt ut

Stjørdals-Blink stod på motsatt banehalvdel på Coop Arena søndag ettermiddag, og det skulle vise seg å bli en tett og spennende kamp.

Alexander Rahming sørget for 1-0 midtveis i første omgang, en omgang der Verdal også brente et straffespark og skapte flere store sjanser.

De siste 45 minuttene ble ikke like gode spillemessig, men Stjørdals-Blink klarte aldri å få ballen i mål. Istedet ordnet Mahamed Abdirahman Mahamed 2-0 på overtid og punkterte kampen.

– Jeg synes vi fremstår veldig stødig defensivt, og slipper Blink lite til. Men så lenge det bare står 1-0 så er det veldig spennende hele kampen ut, sier trener Olav Erik Kvaal.

Håper å nå utenfor Trøndelag

Steinkjer det eneste laget i tillegg til Verdal som er igjen fra Nord-Trøndelag. etter å ha slått Grong 9-2. Fra Sør-Trøndelag er Orkla, Ranheim (som slo ut Levanger), Byåsen, Rosenborg, Nardo og Sverreborg videre.

– Hvor langt kan Verdal nå?

– Hehe, vi kan nå finalen, men vi kan også ryke ut i neste runde. Jeg regner med at vi møter et trønderlag også da, men det hadde vært artig å få en kamp mot et lag utenfor Trøndelags grenser, som vi ikke har møtt før, sier Kvaal.

Spillerutvikling i serien

I NM er målet å nå så langt som mulig. Seriespillet handler om spillerutvikling. Dermed er resultatene også mer variable. Til nå er det blitt en seier og tre tap for førstelaget, som spiller i eliteserien for Trøndelag.

– Det er et litt tøft nivå der, særlig når vi har så mange unge spillere. Flere av juniorene spiller også på A-laget, og det er bare i NM-kampene at vi stiller et fullt toppet lag, sier treneren.

Nettopp A-lagsjuniorene får et ekstra klapp på skulderen av treneren etter cupseieren.

– De går foran med den «rutinen» og pondusen de skal ha i en slik kamp. Sebastian Valbekmo er kaptein i NM-kampene, og han gjør en ny super kamp mot Stjørdals-Blink, skryter Kvaal.

En ung tropp

Elias Mckellar, Horenus Taddese og Deyzin Abdulla er andre viktige spillere i Jann Rindsems A-lagstropp, som var med i juniorcupkampen.

I tillegg til seriespillet og NM skal laget delta i Norway Cup på sensommeren. Der er det meldt på et lag i G17.

– Rett og slett fordi flesteparten på juniorlaget er unge og kan spille i den klassen. Martin Enge er bare førsteårs han også, påpeker treneren om den lovende spilleren som er på veg tilbake etter skade, og som også er i Rindsems A-tropp til vanlig.