Veidekkelekene i friidrett er et av de største nasjonale stevnene i friidrett for barn og ungdom, og ble arrangert på Lillehammer 16. til 19. juni.

De beste i landet

Veidekkelekene samler de beste utøverne i landet fra ti år og oppover, og fra Verdal friidrettsklubb deltok Marcus Aakerhus Øgstad i gutter 13 år og Tale Bruheim Breding i jenter 15 år. Erle Musum Lyng var påmeldt i jenter 14 år, men kunne ikke delta på grunn av skade.

– Marcus stilte til start i tre øvelser og tok gull i samtlige. På lørdag kvalifiserte han seg til finale på 60 m med beste tid i forsøksheatene. I finalen klarte heller ingen å hamle opp med ham, og han løp han inn til seier på sterke 8,06 sekunder, forteller leder i Verdal friidrettsklubb, Hilde Mari Musum Lyng.

Det er også ny personlig rekord for unggutten.

Rask og spenstig

Søndag var det klart for en ny løpsøvelse, 100 meter, og også her feide han alle konkurrenter av banen.

– I finaleheatet stoppet klokken på 12,83 sekunder og Marcus sikret seg nok en gullmedalje. I  tillegg hoppet Marcus lengde på søndag. Etter et par mislykkede hopp i innledningen lyktes han, og viste hva han er god for med et hopp på 5,20 meter. Ingen av de andre guttene klarte å slå dette sterke resultatet og den allsidige verdalsutøveren sikret seg sitt tredje gull, sier en imponert friidrettsleder.

Trøblete oppkjøring

Tale Bruheim Breding hadde sin første øvelse på torsdag da startskuddet gikk på 1500 meter. Tale vant denne øvelsen i fjor på knallsterke 4,45,50, men på grunn av skade i vinter har ikke oppkjøringen vært helt optimal for henne i år. Hun tok imidlertid en sterk fjerdeplass på tiden 5,16,00.