– For passive

Selv om Verdal berget med seg ett poeng på tampen, var trener Nils Petter Austad langt fra fornøyd etter kampslutt.

– Det føles ikke som en seier i dag altså, det gjør ikke det. Når vi scorer 3-4 minutt på overtid bør vi kanskje være fornøyd, men totalt sett er vi ikke det. Vi er misfornøyd med prestasjonen, understreker Austad.

– Hva gikk skeis i dag da?

– Vi blir altfor passiv i åpningen av kampen - og det er ikke første gang i år. Vi har hatt fokus på det, også. Før målet deres har vi sjansen til å klarere tre ganger, og vi gir dem for mye plass. I tillegg har vi for lite folk i feltet når vi angriper. I andre omgang er det Hawaii-fotball de første femten minuttene, men vi legger om til to spisser og skaper mer trykk etter hvert. Da skaper vi en del på slutten, blant annet straffesparket og den store sjansen til Rahming. Begge de må det scores på, sier Austad.

Svekket mannskap

Til dagens kamp manglet Austad fire menn fra laget mot Stjørdals-Blink forrige helg. Både Thomas Almli, Erik Olsen og Robin Wekre sonet for karantene, mens Mikael Engesvik var ute med skade. Det betyr altså at tre av fire i den vanlige forsvarsfireren var borte, og dermed ble det en helt ny konstellasjon bakerst for dagen: David Weatherston, Tobias Luvenberg, Deyzin Abdulla og Jøran Wass. Og da er det de tre siste som var ny i Verdals bakre rekke. Austad vil på ingen måte skylde på noen av dem for den svake prestasjonen.

– Vi bruker spillere som har trent godt i vinter og er gode nok til å spille. Det er laget som ikke henger i hop, slår han fast.

Kampen sett under ett var nokså sjansefattig, men begge lag kom til posisjoner som var gode nok til å skape farligheter. Og bortelaget fikk en hel haug av muligheter til å kontre, hele kampen igjennom.

– Hadde de vært bedre hadde de skapte enda flere og større sjanser, påpeker Austad.

– Vi har så mange ballmist rundt midtsirkelen i dag at det er helt absurd. Helt tullete, legger han til.

– Du anser dere ikke som heldig med det ene poenget, da?

– Nei, det gjør jeg ikke. Ikke totalt sett, svarer Austad.

Med poengdelingen på Coop Arena har Verdal nå 14 poeng, og ligger i skrivende stund på 7. plass. Mo klatrer over streken med sine 11, til en 10. plass. Men akkurat nå ser det ut til å bli uvanlig jevnt over hele fjøla: Verdal, som er midt på tabellen, er i skrivende stund fire poeng fra andreplass og fire poeng unna nedrykk!

Vi fulgte kampen direkte. Les om den lenger ned på siden!