Vi er inne i den heftigste tida med flotte arrangementer i Levanger og Verdal. Forrige uke var tungt preget av olsokdagene på Stiklestad, med nærmere 40.000 besøkende. Denne uka er det martna og Bakgårdsfestival i Levanger. Det er veldig bra at initiativtagerne har sørget for å komplettere martnan med et fyldig kulturtilbud i Bakgårdsfestivalen. Slikt trenger Levanger og Innherred!

Onsdag ble martnan offisielt åpnet av ordfører Anita Ravlo Sand. Vi kan regne med mange tusen besøkende til bodholdere og tivoliet i sentrum. Martnan gjør at folk trekker til sentrum, og vi kan bare krysse fingrene for at værgudene spiller på lag. Samtidig som martnan går av stabelen, arrangeres også Bakgårdsfestivalen i Levanger, med et bredt kulturtilbud. Onsdag kveld var det åpningskonsert i Sjøparken med Keiino, og to standup-show. Torsdag kveld er det Emma Wiik og Heine Totland på scenen, og Difference avslutter kvelden i Sjøparken. Fredag kveld er det fredagsdans i Sjøparken med variert musikk fra scenen. Lørdag settes det punktum med et smell når Postgirobygget og Hardline spiller på torgfesten i sentrum.

Men ikke nok med det: Torsdag kveld er det dessuten premiere på en annen stor spelsatsing, nå i fjellbygda Vera. Sol av Isfolket har åtte forestillinger, deriblant en fullmåneforestilling. I fjor var det 5500 publikummere i fjellbygda som har rundt ti fastboende. Med hjelp fra aktive beboere, Helgådal IL og energisk innsats fra Svein Eggen får fjellbygda til et satsing som er helt unik.

Neste helg er det dessuten Arctic Race. Her satses det i alle grender som får besøk av sykkelfesten for å gjøre arrangementet til en folkefest. Samme helg spiller Thomas Brøndbo på Falstadsenteret, og på Falstadsenteret er det dessuten flere mindre arrangementer for lokale og tilreisende. Helga etterpå er det klart for en ny storfest i Levanger, når det blir Staupshaugen Live. Da blir det rockete trøndere av fremste format, med Åge og Sambandet, Return og Stage Dolls. I tillegg er Levanger Storband med gjester på plass.

For oss som bor på Innherred er det herlig at sommeren fylles med opplevelser. Derfor går dagens rose til alle de som er engasjert og sørger for gode opplevelser for seg selv og andre.