Innkalt er en podkastserie fra Mediehuset Innherred hvor vi inviterer de tre største partiene fra både Levanger og Verdal for å bli kjent med deres ordførerkandidater.

Innkalts aller første gjest er ingen andre enn selveste ordføreren i Verdal, Pål Sverre Fikse. I løpet av en podkast-halvtime skal vi dykke ned i hans verden og snakke om både interessen hans for musikk, fotball, hans entusiasme for taco og hvordan det egentlig er å være ordfører. Er han fornøyd etter fire år? Hvor lenge tror han at han kan være ordfører? Og hvem er hans forbilder?

Hør episoden på Spotify her:

OBS: Skulle det av en eller annen grunn ikke fungere for deg å bruke Spotify? Frykt ikke. Vi har lagt inn hele episoden i artikkelen helt nederst.

Pål Sverre Fikse (40) opplevde et brakvalg i 2019 da både VG og NRK sto inne i stua hans for å følge valgresultatene. Med 51,1 prosent av stemmene kunne Senterpartiet regjere ene og alene om flertallet i kommunestyret. Nå står nok en spennende valgkamp på trappene for Fikse når kommunevalget 2023 skal avgjøres 11. september.

Programlederne Kent-Einar Myreng og Odin Nordtømme snakker med «De tre store» i både Verdal og Levanger i forkant av kommunevalget til høsten. Foto: Odin Nordtømme

Men det er ikke bare prat om politikk og ambisjoner det snakkes om her. Blant annet er Fikse kanskje Verdals største Pearl Jam-fan. Han har de fleste utgivelsene på vinyl, og han har gjestet de aller fleste opptredener bandet har hatt i Norge. Bare det at vi har en ordfører som snakker om sjangeren grunge er så kult i seg selv, at det er verdt å høre på.

Samtidig var det ikke gitt at Fikse skulle bli politiker. Han er enormt flink til å lage mat, og gikk faktisk hotell- og næringsmiddelfag, og industri- og næringsmiddelproduksjon, før han endte opp som vaktmester på Aker. I dag har han faktisk permisjon i stillingen sin i Ungt entreprenørskap, og blir nå beskrevet som en utypisk politiker.

Det ble en usedvanlig trivelig samtale med ordfører Pål Sverre Fikse, hvor latteren satt løst og avsløringene kom på løpende bånd.

Følg med videre i vår podkast. Vi skal nemlig snakke med både Trine Reitan (Ap) og Snorre Sandnes (H) fra Verdal. I tillegg til Anita Ravlo Sand (Sp), Nina Bakken Bye (H) og Tone Wanderås (Ap) fra Levanger.