Innkalt er en podkastserie fra Mediehuset Innherred hvor vi inviterer de tre største partiene fra både Levanger og Verdal for å bli kjent med deres ordførerkandidater.

Ordfører i Levanger, Anita Ravlo Sand (55), går for gjenvalg i Levanger. Den tidligere advokaten har for tiden permisjon fra sin jobb som politiadvokat og avhørsleder for å være ordfører i Levanger. Hun bor på Ekne med sin mann, og på fritiden elsker hun å lese tegneserier og se filmer med Arnold Schwartzenegger.

Hør episoden på Spotify her:

OBS: Skulle det av en eller annen grunn ikke fungere for deg å bruke Spotify? Frykt ikke. Vi har lagt inn hele episoden i artikkelen helt nederst.

I vår episode med henne snakker vi om både lystige og veldig mørke ting. For eksempel om hvordan livet ble snudd på hodet da familien mistet eldstedattera Emilie til hjerneblødning.

– Hun ble veldig syk og fikk en stor skade som gjorde at hun mistet talespråk og var avhengig av rullestol, sier Sand.

Emilie døde i 2017, og Levanger-ordføreren sier at tiden etter Emilie har vært veldig tøff.

– Det er vanskelig å se jevnaldrende med henne når man ser hva de gjør, sier Sand.

Selv om samtalen om Emilie er sterk lytting for mange, er det også veldig mye latter og god stemning i samtalen med ordføreren. Vi snakker blant annet om da hun outsourcet drivhusbygging til sin ektemann, og hennes store fascinasjon for både Pondus og Asterix.

Vår ordfører har også sunget i kor, og går så langt i å love at det kan komme en syngende ordfører om Senterpartiet får rent flertall i kommunestyret etter valget.

– Hvis jeg får 40 prosent skal jeg synge et vers av noe, sier Sand.

Samtalen med Levangers ordfører ble både sterk, livlig og kjempetrivelig. Og vi gleder oss til å se hvordan det går i høstens valgkamp med trondhjemeren i valgkampen.

Hør også de andre episodene i podkasten Innkalt, hvor vi har snakket med Snorre Sandnes (H), Trine Reitan (Ap) og Pål Sverre Fikse fra Verdal. I tillegg til Nina Bakken Bye (H) og Tone Wanderås (Ap) fra Levanger.

De andre episodene kan du høre på Spotify her.

Programlederne Kent-Einar Myreng og Odin Nordtømme snakker med «De tre store» i både Verdal og Levanger i forkant av kommunevalget til høsten. Foto: Odin Nordtømme