Innkalt er en podcastserie fra Mediehuset Innherred hvor vi inviterer de tre største partiene fra både Levanger og Verdal for å bli kjent med deres ordførerkandidater.

Nina Bakken Bye (54) er varaordfører i Levanger kommune, og går nå for ordførerkjedet for partiet Høyre.

I vår podcast Innkalt har vi som mål om å bli kjent med ordførerkandidatene til de «De tre store» i både Verdal og Levanger. Og fra før av visste vi ikke så veldig mye om Nina Bakken Bye. Det vi visste var at hun har fire barn, har en mann som heter Reidar, hun har hundre hobbyer, hun liker fotballagene Arsenal og LFK og har en hund som heter Idefix.

Hør episoden på Spotify her:

OBS: Skulle det av en eller annen grunn ikke fungere for deg å bruke Spotify? Frykt ikke. Vi har lagt inn hele episoden i artikkelen helt nederst.

Sistnevnte er oppkalt etter hunden til den franske tegneseriefiguren Asterix. Og Frankrike er en gjenganger i samtalen vår med Nina. Hun bodde med familien sin i Frankrike, og landet har på mange måter blitt med dem hjem til Levanger. For her er det mye blant annet på kjøkkenet som er fransk.

De andre episodene i serien finner du på denne samlesiden:

Men det går ikke bare i fransk i hjemmet. Hun har blant annet en bedrift som heter Rydd bort rotet og et eget designbyrå som heter Bye9Design. Kan hun lære programlederne å rydde? Og hva er de enkle grepene?

– Hvis du skal lære ungene dine å rydde må du gå foran som et godt eksempel. Det du ser kona di gjøre kan du lære av, sier Bye.

Episoden med Nina Bakken Bye bydde på alt fra fotball til julekalendere til høye fjelltopper, hvor en veldig slitsom tur endte med at Bye bannet så mye at hun nå har sluttet å banne. Har hun som er født i Nord-Norge brukt opp bannskapen?

– Jeg møtte en mann på tur opp som måtte spørre om det gikk bra med meg, sier Bye.

Det var utrolig trivelig å ha Nina Bakken Bye på besøk i vårt studio, hvor det ble mye latter og noen politiske poenger.

Hør også de andre episodene i podcasten Innkalt, hvor vi har snakket med Snorre Sandnes (H), Trine Reitan (Ap) og Pål Sverre Fikse fra Verdal. I tillegg til Anita Ravlo Sand (Sp) og Tone Wanderås (Ap) fra Levanger.

Programlederne Kent-Einar Myreng og Odin Nordtømme snakker med «De tre store» i både Verdal og Levanger i forkant av kommunevalget til høsten. Foto: Odin Nordtømme