Politi og ambulanse rykket i sjutida søndag kveld ut til en adresse i Levanger etter melding om at en person skal ha blitt slått bevisstløs. Volden skal ha skjedd innendørs.

Politiet rykket ut og fikk kontroll på to menn i tidlig 20-årene. Ved en feiltakelse ble de dimmitert av politiet, men senere pågrepet og arrestert i Levanger sentrum.

Livstruende skadet

Det var gjerningsmennene selv som ringte ambulansen søndag kveld. Personen det ble utøvd vold mot fikk alvorlige skader og ble fraktet til St. Olavs Hospital med hodeskader, hvor han ble operert. Tirsdag formiddag forteller etterforskningsleder Tor Klevmo til Innherred at skadene er livstruende og at vedkommende ligger i medisinsk koma.

Onsdag ettermiddag sier Klevmo at mannen fortsatt er meget alvorlig skadet, og tilstanden hans betegnes som kritisk og uavklart.

- Han ligger fortsatt i respirator, sier etterforskningslederen.

Varetektsfengslet

Saken har blitt etterforsket taktisk og teknisk og de to pågrepne mennene har under avhør erkjent å ha utøvd vold mot personen. De ble fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag Tingrett tirsdag, hvor retten kom fram til at begge blir fengslet i tre uker.

Ifølge Trønder-Avisa anket en av gjerningsmennene avgjørelsen til lagmannsretten, den andre godtok fengslingstiden.

Vet dere noe om bakgrunnen for volden?

- Motivet for volden har vi ikke kommet inn på enda, men fornærmede skal ha kommet hjem til en av de to mennene og der har det oppstått en situasjon som har eskalert til en voldsutøvelse. Personen ble slått med et redskap, sier Klevmo.

Politiadvokat Ellen Moksnes Andresen forteller til Innherred at de legger til grunn at ei krykke kan ha blitt brukt under voldshendelsen, men de har ikke konkludert med det.

- Vi utelukker ikke at andre ting kan ha blitt brukt, sier Andresen.

Kan dere si noe om relasjonen mellom disse mennene?

- Nei, sier hun.

Flere alvorlige voldsdommer

De to mennene som er siktet i saken, er kjent for politiet fra før, og har ifølge Klevmo dommer på seg fra før.

- Den ene mannen har flere alvorlige voldsdommer. Den andre har dommer fra narkotika og vinningskriminalitet. Den siste fra november i 2016, sier Klevmo.

Etterforskningslederen forteller at de begge er i et belastet rusmiljø i Levanger og det ble tatt utvidede prøver av dem etter hendelsen søndag. Vedkommende som ble utsatt for volden er ikke en kjenning av politiet.