I dag kom dommen fra Inntrøndelag tingrett, der det ble klart at Levanger-lensmann Anne B. Ulvin er tilkjent 1.375.000 kroner i erstatning etter ansettelsen av Snorre Haugdahl som politiinspektør og leder av geogratisk driftsenhet for Namdal og Innherred i Trøndelag politidistrikt.

Stor belastning

Ulvin var innstilt som nummer én til jobben, men ansettelsesrådet valgte å ansette Haugdahl, som var innstilt som nummer to.

Manglet utdanning

Det avgjørende for tingretten ble at Snorre Haugdahl viste seg å ikke ha den lederutdanningen som utlysningsteksten krevde. Han hadde i CVen oppgitt å ha tatt studiet offentlig administrasjon og ledelse, og i tillegg en befalsutdanning. Men det siste var bare et utskrevet sersjantkurs under førstegangstjenesten, og i offentlig administrasjon og ledelse hadde han bare to eksamener og totalt 18 studiepoeng.

Det var langt i underkant av kravene som fremgikk av utlysningsteksten.

Ingen seier

Siden CVen ikke ble fremlagt i forbindelse med ansettelsen, og valget av ham var svært marginalt i ansettelsesrådet, konkluderte tingretten med at Ulvin ville fått jobben dersom alle opplysningene om Haugdahls lederutdanning hadde vært kjent.

– Jeg føler meg ikke som noen vinner, sier Anne B. Ulvin, som parallelt med saken har jobbet som vanlig i politiet.

Hun velger å ha en nøktern holdning til utfallet av saken, og er fortsatt glad i politietaten etter å ha jobbet der i 35 år.