Den 25. august hadde Bakverket i Stiklestadalleen sin siste ordinære åpningsdag. Torsdag 14. september holder de åpent i fire ettermiddags- og kveldstimer for å selge unna lageret av fryste middagsretter, kaffe og te, de har tilbud på kaker og er også ivrige på å få unna resten av interiøret i bakeriet.

Tok ett år av gangen

Bakeriet i Stiklestadalleen i Verdal åpnet sine dører på kvinnedagen for to og et halvt år siden, og fikk raskt mange gode tilbakemeldinger for både bakervarene og gjestfriheten. Innherred dro på besøk også på ettårsdagen, og da kunne Helgås fortelle om et lærerikt og artig år - men ganske slitsomt til tider.

Det første året gikk bakeriet med et overskudd på 54.000 kroner ifølge offentlige tall. I det andre driftsåret ble det imidlertid et minusresultat i selskapet på 163.000 kroner.

– Litt av grunnen er at vi gjorde en del investeringer. Det var vi nødt til for å kunne holde driften oppe og utvikle oss videre, sier Ida Christine Aarvik Fikse, som var styreleder.

Begynte i annen jobb

Tallene for i år er naturligvis ikke offisielle, men Bakverket avvikles på eiernes eget initiativ, ikke som følge av noen konkurs. Årsaken er da heller ikke selskapets økonomi, men at Inger Anne Helgås har begynt som cateringsansvarlig hos Petter Nervik bakeri på Ørmelen.

– Det er en nysatsing hos Petter Nervik som jeg får lov til å lede. Jeg fikk tilbud om fast jobb og fast lønn, og kunne ikke la den muligheten gå fra meg, sier Helgås.

Hun la ut eierandelen sin i Bakverket for salg, men det var ikke bare bare å finne noen som hadde lyst til å gå inn i bakeriet med den dedikasjon og det engasjement som ville kreves.

– Ikke kunne jeg fortsette driften med hvem-som-helst heller. I en bedrift med bare to ansatte jobber man veldig tett på hverandre, sier den gjenværende, Ida Christine Aarvik Fikse, som vurderte om hun skulle fortsette driften alene.

– Jeg konkluderte med at det ville bli for stor risiko, med gjeld og alt mulig.

Jakter på ny jobb

I tillegg, å drive bakeri med utsalg ved siden av bestilling og levering av både brød og bakervarer, kaker og koldtbord, er altfor sårbart med kun én ansatt.

– Hva skal du gjøre nå da?

– Jeg er blitt arbeidsledig, jeg nå. Samtidig er det mye jobb med avviklingen. Det er ikke bare å stenge dørene. Det er utrolig mye papirarbeid, så det skal bli godt å få gjort unna avviklingssalget og få kommet seg ut av lokalene, så det i hvert fall er ute av verden. Men jeg håper å få meg en ny jobb snart.

– Innenfor bakeri- og konditoryrket?

– Det vet jeg ikke. Det kan godt hende jeg har lyst til å gjøre noe helt annet. Jeg må få ryddet opp litt i hodet også.

14. september ønsker duoen velkommen til en siste hyggelig handel hos Bakverket, i Teglverket i Stiklestadalleen.