- Jeg skjønner jo at det medfører noe støy med å bo i sentrum, men nå har de utefest året rundt på Deera, så da er det klart det blir slitsomt i lengden.

Marit Halvorsen er bekymret. Hun er nabo til utestedet på Verdalsøra.

Inviterer formannskapet

Halvorsen eier bygården vis a vis Deera, og hun leier også ut til flere.

Halvorsen har nå sendt brev til kommunen hvor hun faktisk inviterer formannskapet til sin bolig slik at de selv kan oppleve hvordan det er å være nabo til et utested som har åpent helt til klokken 02.30 i helgene.

- Det store problemet er at det meste av festen foregår utendørs på terrassen. Der har de montert varmelamper slik at folk kan være ute selv om den normale utesesongen er over, sier hun.

Barnebarn til kjellerstuen

Hun forteller at hun har ikke noen problemer med at de har et utested som nærmeste nabo, men når de fleste at festdeltagerne er utendørs stort sett hele tiden, samt at døra inn til selve lokalet står oppe. Dermed blir det også all slags musikk som kommer i tillegg til selve feststøyen.

Sist helg måtte de ty til kjellerstuen da hun hadde barnebarnet på besøk. Gutten ble skremt av alt bråket selv om vinduene var lukket på det vanlige soverommet.

Nå spør Marit Halvorsen om naboene ikke har krav på nattero etter klokken 23 slik det er vanlig.

Politikerne bestemmer

Line Ertsås er formannskapssekretær i Verdal kommune. Hun forteller at hun kjenner til problememet.

- Ja, vi er klar over dette. Det har vært klager tidligere fra beboere i området, sier Halvorsen.

Hun kan fortelle at det er politikerne som har siste ordet i saken både når det gjelder skjenke- og åpningstider i kommunen.

Sist ble dette behandlet i april, og da ble det vedtatt at utesetedene i sentrum kan ha åpent til klokken 02.30 i helgene hvis man ønsker det.

Det er helger ikke noe begrensning på utendørs skjenking, slik at Deera er innenfor loven så lenge utestedet gjør dette innenfor sitt eget avgrensede område.

Skal møte utestedet

Nå har det blitt nye eiere ved Deera, og i forbindelse med ny skjenebevilling skal kommunen ha et møte med utestedet.

- Det vil nok være helt naturlig at vi tar opp støyproblematikken i det møtet, for å se om de kan gjøre noen tiltak i forhold til støyplagen. Men vi må nok bare erkjenne at dette vil være saker som vil oppstå fremover. Flere og flere flytter til sentrum, og med utesteder og leilighetene som nære naboer, så sier det seg selv at det kan medføre utfordringer, avslutter formannskapssekretæren i Verdal.

Formannskapspolitikerne ga i sitt møte 29. september Deera skjenkebevilling som omsøkt frem til 30. juni 2020.