Hovedårsaken er at det ble for dyrt. Kommunens tomtepris, betaling for infrastruktur og innløsning av de som i dag driver næringsvirksomhet på området tilsvarer cirka 700.000 kroner per leilighet, opplyser leder i Selvig Invest, Erling Bratland.

– Det sier seg nesten selv at det ble en umulig oppgave for oss, sier Bratland til Trønder-Avisa.

Vil ikke reforhandle Sp-topp mener det er andre ting enn kostnadsnivået som gjorde at havneleilighetene havarerte. 19 kjøpere – 18 usolgte

19 har underskrevet kontrakt om kjøp av leilighet, mens 18 står usolgt. Nå vil de 19 kjøperne få beskjed om at arbeidet er stanset. Totalkostnaden i byggeprosjektet var 300 millioner kroner.

Uten leietakere

Kommunen har også krevd at de bygger et 1.500 kvadratmeter stort næringslokale. Det vil ifølge Bratland koste cirka 20 millioner kroner, og uten leietakere er det en økonomisk hemsko.

Selvig Invest skal nå bruke de neste månedene på å vurdere havneprosjektet. Ifølge Bratland er det uaktuelt å relansere prosjektet slik det er i dag, og også en mindre utbygging ser han på som vanskelig å få gjennomført.

Kravet til næringsareal kunne veltet havneplaner Men nå lemper kommunestyret på kravene, og da er det klart for utbygging av Sjøsiden på havna. Kan gå mange år

Bratland mener kommunens rammebetingelser gjør at det kan gå opptil ti år før noen tør satse på å bygge ut på havna i Levanger.

– Jeg synes det er et tankekors at Steinkjer, Hommelvik og Malvik få det til, men her i Levanger stopper det bare opp, sier Bratland til Trønder-Avisa.

– Kan ha bommet

Fungerende ordfører Hans Heieraas (Sp) sier at kostnadene til infrastruktur på havna er beregnet til 300 millioner kroner, og at leiligheter på et slikt område dermed må få høy pris. Men han sier at han er villig til å se på kommunens prissetting en gang til og også revurdere kravet om et 1500 kvadratmeter stort næringsbygg.

– Nå er det ikke bare på havna det planlegges nye boliger. Jeg lurer på hvor mye boliger egentlig har bruk for? Det kan jo hende at utbyggeren har bommet på markedet, sier Heieraas til Trønder-Avisa.