Lukas Skevik Kenar (16) er ingen vanlig videregåendeelev i Levanger. I disse dager får han sminkeprodukter med navnet sitt på – og skal vi tro agenten er han snart klar for modellbyråer i Milano.

Forrige helg fulgte Mediehuset Innherred Lukas Skevik Kenar sin supermodellopplevelse i Milano. I regi av den populære «modellmammaen» Donna Ioanna, fikk Lukas oppleve det mange unge i Norge drømmer om. Nemlig det å føle seg som modellstjerne for en helg.

Her får Kenar instruksjoner fra fotograf Agnese Cornelio. Foto: Privat

Men historien om Lukas starter ikke her. Drømmen om å bli både influencer og modell har vært der i mange år. Og det var i fjor at Lukas tok grep da han søkte opp norske modellbyråer og sendte inn bilder av seg selv.

- Det så veldig gøy ut. Jeg tok sjansen. Hvem har ikke lyst til å være modell? sier Kenar til Innherred. Vi møter han etter skoletid i Stadionparken, som er badet i sol. Han peker i retning barndomshjemmet sitt på Bruborg, og andre veien mot Levanger videregående skole, hvor han til daglig går førsteåret på Medier og kommunikasjon.

Modelltur til Milano

Lukas måtte ikle seg en del antrekk på fotoshooten i motebyen Milano. Foto: Agnese Cornelio

Og svar på bildene han sendte inn fikk han. Siden han bare var femten år ringte byråene mammaen til Lukas og ga tilbakemeldinger.

- De ringte mamma og sa at jeg var litt lav og ung, men at jeg hadde mange fine trekk i ansiktet, sier den unge modellen, som dro til Oslo for å ta bilder til en portefølje. På den måten kunne kunder av byrået oppdage Lukas.

Samtidig hadde han sendt meldinger til modellagenten Donna Ioanna, som er kjent som «modellmamma» i Norge. Hun ordnet en modellopplevelseshelg til Milano for Lukas, hvor han fikk møte byråer, overnatte på et designerhotell, egen privatsjåfør, spise god mat og ikke minst bli tatt bilder av seg selv av flinke fotografer.

- Hva skal bildene brukes til?

- Det er hemmelig… eller... Jeg vet ikke om jeg får si det. Vi kan ringe Donna? sier Kenar, som henter frem mobilen og slår på tråden til Ioanna fra Kristiansand.

Fenomenet Lukas

- Hei, Donna! Det er Lukas. Jeg sitter her med en journalist som har noen spørsmål om meg, sier Lukas, som setter Ioanna på høyttaler til oss.

- Hei. Jeg jobber for Innherred. Kan du forklare fenomenet Lukas til oss?

- Det beste med Lukas er at han har en fantastisk personlighet. Han har en utrolig utstråling og han brenner virkelig for dette. Det er veldig viktig når du skal jobbe med dette. Han er en utsultet fashionløve, sier Ioanna over telefon til oss.

- Hvor langt kan han nå?

- Vi har nå sett at han er veldig fotogen. Nå skal jeg jobbe for å skaffe han en kontrakt i Milano, og signere han til mitt byrå. Han blir da den første gutten i mitt byrå, sier Ioanna.

Man merker at Lukas, som sitter å lytter på samtalen, blir kry og smigret.

- Du er bonusmammaen min nå, Donna, sier Lukas.

Ioanna forklarer at i løpet av de siste årene har syv av ti unge, som har vært med på Milano-turen hennes, blitt oppdaget gjennom disse turene.

Tror Lukas kan nå langt

- Det er fordi det ikke bare har med utseendet å gjøre. Det er utstråling, personlighet og andre faktorer jeg ser når jeg tilbringer tid med disse unge menneskene, sier Ioanna, som selv har bodd i Milano i 17 år. Hun forteller at hun kjenner bransjen der og de viktigste byråene.

Modellmammaen Donna Ioanna skryter veldig av Lukas Kenar etter turen til Milano. Foto: Agnese Cornelio

I tillegg forteller hun at hun skal oppkalle en av sine egenproduserte lip oils etter Lukas. Tidligere har noen av modellene hennes båret navnet til hennes produkt. Og nå er det også Lukas sin tur.

- Det er som en lipgloss. Jeg ønsker å se hvordan han selger den. Jeg tror han kan nå veldig langt. Han er en positiv rollemodell, så jeg har veldig tro på han, sier Ioanna.

Lukas trekker pusten og smiler fra øre til øre.

- Det er ganske gøy å høre det fra henne. Du får selvtillit. Begge drømmene mine kan nå gå i oppfyllelse, sier Kenar, som sikter til at han har en vanvittig følgerskare i sosiale medier, og at bildene fra Milano nå er på vei til han.

- Hva er de neste målene dine?

- Jeg er bare 16 år. Jeg må gå ferdig videregående. Men når det er ferdig blir jeg nok å flytte til Milano eller Los Angeles. Neste år skal jeg faktisk på utveksling til Los Angeles, hvor Donna skal forsøke å få meg signert der.

Fikk 1.5 millioner visninger

Lukas Skevik Kenar var meget fornøyd med oppholdet i Milano. Foto: Privat

- Hvordan er det å kombinere skole med dette?

- Det har ikke vært de store problemene så langt. Jeg har en del fokus på TikTok, fordi jeg føler et press for å publisere ting der. Men om jeg skulle bli signert i Milano må jeg undersøke og følge med på fraværsgrensa mi, sier Kenar.

- Du er en av de største influencerne på Innherred. Hvordan er det?

- Det føles veldig rart. Mange vil komme bort til meg for å ta bilder av meg. Så er det noen som tar snikbilder, men jeg legger jo merke til det. Da ler jeg ofte av dem. Det skjer faktisk veldig ofte i Oslo. Først ble jeg litt ukomfortabel, men så er det litt gøy også. Det er veldig koselig når folk kommer bort til meg for å ta bilde, sier Kenar.

- Hvordan ble du så populær på sosiale medier?

- Først postet jeg noen sminkevideoer som fikk over 300.000 visninger. Jeg hadde vel 6.000 følgere i desember i fjor, men så var jeg hjemme hos noen venninner med matchende pysjamas. Så lagde vi en TikTok. Da jeg våkna hadde jeg over 500.000 visninger. Og det stoppet ikke der. Dagen etter hadde jeg 1.5 millioner visninger, sier han fornøyd.

– Jeg tror det er sminkevideoene mine som har gjort meg stor. En gutt fra en liten by bruker sminke er jo uvanlig, sier Kenar. Han legger ikke skjul på at det ikke alltid har vært enkelt å skille seg ut i Levanger. Men nå synes han det går bedre. Han har blitt influencer og fått smaken på modellivet.

– Jeg tror alt jeg har gått gjennom styrker meg i veien min videre, sier 16-åringen.

Modelldrømmen lever for Lukas Skevik Kenar. Foto: Agnese Cornelio